[OT] dobry środek do zmywania lakieru

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie doradzcie cos. potrzebuje cos czym latwo pozbede sie powloki lakierniczej. w casto sa takie zmywacze ale to w sumie lipnie dziala, bede probowal plynem hamulcowym jeszcze bo ponoc dobry, ma ktos jakies inne pomysly? tylko nie pisac ze piaskowanie

scansol
lub polski srodek do zmywania lakieru 0.5l cos chyba 7zl w castoramie

Hmm co do plynu hamulcowego to moge powiedziec, ze rozlalem kiedys niechcacy na element blacharski... troche tam "stal" ten plyn i jak go chcialem sciagnac szmatka to gola blacha zostala

A zmywaczy z casto tak jak piszesz nie polecam... bawilem sie tym kupe czasu prawie nic nie zmylo a tylko musialem czyscic wszystkie z tego "lepiku"

Cytat:
2007-03-04 13:30:12, Lolek88 pisze:
Hmm co do plynu hamulcowego to moge powiedziec, ze rozlalem kiedys niechcacy na element blacharski... troche tam "stal" ten plyn i jak go chcialem sciagnac szmatka to gola blacha zostala A zmywaczy z casto tak jak piszesz nie polecam... bawilem sie tym kupe czasu prawie nic nie zmylo a tylko musialem czyscic wszystkie z tego "lepiku"

u mnie dzialo bynajmniej lepiej niz plyn hamulcowy

Cytat:
2007-03-04 13:30:12, Lolek88 pisze:
Hmm co do plynu hamulcowego to moge powiedziec, ze rozlalem kiedys niechcacy na element blacharski... troche tam "stal" ten plyn i jak go chcialem sciagnac szmatka to gola blacha zostala A zmywaczy z casto tak jak piszesz nie polecam... bawilem sie tym kupe czasu prawie nic nie zmylo a tylko musialem czyscic wszystkie z tego "lepiku"

bo to sie zmywa potem karcherem

Cytat:
2007-03-04 13:40:24, _Arti_ pisze:
bo to sie zmywa potem karcherem

i ze niby dziala? ja po tym probowalem szpachelka, potem drucianka na kątówce i kupa jedna wielka byla, karcher pomoze?

na scansolu masz nawet napisane, nałożyć warstwe, odczekac i zmyc wodą pod ciśnieniem, w razie czego powtórzyć, tylko nie napisali ile razy

Cytat:
2007-03-04 13:55:46, _Arti_ pisze:
na scansolu masz nawet napisane, nałożyć warstwe, odczekac i zmyc wodą pod ciśnieniem, w razie czego powtórzyć, tylko nie napisali ile razy

ano wlasnie ale tak z 7-10 razy trzeba

a powiedzcie mi czy scansolem moge usunac lakier ze zderzakow plastikowych i nie zniszczy plastiku lub koloru ?

Cytat:
2007-03-05 19:57:44, bartong44 pisze:
a powiedzcie mi czy scansolem moge usunac lakier ze zderzakow plastikowych i nie zniszczy plastiku lub koloru ?

lakier pewnie zejdzie ale co z plastikiem to nei wiem. trza by zrobic probe w malo widocznym miejscu. nie powinno sie nic dziac w kazdym razie ale nigdy nie wiadomo bo to zrace pieronsstwo jest:/