| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lanuch Espero Sosnowiec | 2007-03-09 12:26:37 Jako że zbliża mi sie wymiana oleju w silniku zastanawiam sie nad wypłukaniem silnika za pomocą tzw. płukanek do silników np. takim lub podobnymi.
Pytanie czy ktoś stosował coś takiego i czy warto?? A może lepiej nie kombinować i wymienić bez żadnego płukania? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-03-09 13:09:23
DOKŁADNIE!!! |
maskekk Pzn | 2007-03-10 11:21:14 Nie otwiera mi sie link. Jesli to jest cisneiniowe to nie warto. Dmuchniesz i uszczelki oraz uszczelniacze poleca w diably. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-03-10 14:43:42 Osobiście, regularnie stosuję płukankę STP, niemalże przy każdej wymianie oleju.
Jeśli jeździsz na pełnym syntetyku, ryzyko wypłukania nagaru a co za tym idzie nieszczelności jest najmniejsze, choć wcale nie wykluczone. Jeśli jeździsz na oleju mineralnym - nie wlewej !!! Półsyntetyk - ryzyko rozszczelnienia istnieje, ale bez oględzin stanu jednostki nikt nie powie Ci jakie jest prawdopodobieństwo takiego stanu rzeczy po zastosowaniu ww. prepartu. Pozdrawiam - SpeedR |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2007-03-10 16:04:32 moim zdanie nie zawracaj sobie dupy jakimis płukankami, wymien olej i juz, jak napisał ktos wczesniej pojdzie Ci olej wszystkimi uszczelkami i bedzie bieda, jak nie masz problemu z silnikiem to go nie prowokuj
nie wiem kto stosuje tego typu wynalazki, pracuje w 3 ASO i nigdy nikt nie dolewał czegos takiego...kolejny marketingowy chwyt zeby lać do auta jakis badziew |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-03-12 18:05:36
No ale te chwyty na SpeedR działają całkiem nieźle. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-03-12 18:54:13
Jestem żywym przykładem na twierdzenie, że... "reklama dźwignią handlu"
Pozdrawiam - SpeedR |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-03-12 20:12:50
jeszcze... |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-03-13 11:19:16
Oh shit... nawet nie wiedziałem, że ktoś planuje klubowy "mord" .
Trudno... w razie czego swoją "Lodówę" zapisuję w spadku osobie wyznaczonej przez jawne głosowanie memberów klubu Espero.of.pl w celu powiększenia jej stanu posiadania o... dodatkowy problem
Pozdrawiam - SpeedR |