Problem z 525 tds

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Może mi ktoś pomoże, mam 525 tds z 92 roku, wywaliło mi uszczeklę pod głowicą, dałem do zrobienia głowicę (Jurgal Mikołów) warsztat pewny, zrobili sprawdzenie na szczelność, planowanie, zawory uszczelniacze, prowadnice czyli wszystko. Złożyłem ustawiłem wałek według instrukcji którą zamieścił robertbmw, tak na marginesie rewelacyjny opis, autko odpaliło za trzecim razem ale to normalne bo wszystko było rozebrane i tu problem: kopci białym dymem, grzeje się (chyba zapowietrzony) brak mu mocy. Pytanie czy jak źle ustawiłem wałek to jest przyczyną tego kopcenia bo moc to mogło zabrać. Proszę o pomoc ewentualnie o podanie sposobu sprawdzenia poprawności ustawienia wałka rozrządu. Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Witam ponownie i muszę powiedzieć, że jesteście zajebistym forum odpowiedzieliście na wszystkie moje pytania, jestem zadowolony jak nie wiem co. Jakimś dziwnym trafem nikt z was fachowców nie ma bladego pojęcia o tym o co pytałem w swoich postach a na innych jakoś strasznie mądży jesteście, np: jak wymontować radio z bmw, no ciekawy temat niepowiem hahaha, ale pytanie o ustawienie wałka rozrządu to już nie ma mocnych, pooglądają i wystaczy, ale nie ma problemu nie z takimi trudnościami dawałem radę. Jeżdżę BMW już osiem lat, do tej pory jeżdziłem benzyniakami a teraz kupiłem dieselka i jest to dla mnie nowy temat ale jak już wcześniej mówiłem damy radę, w dupie mam takie forum, same matoły co się podniecają paleniem gumy, extra ale o autach niezbyt dużo wiecie, przykro że to musiałem napisać ale tak już jest mówię co myślę, bo tak mam, miło było.
Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: marcf dnia 2007-03-06 09:31:56 ]

[ wiadomość edytowana przez: marcf dnia 2007-03-06 09:32:47 ]

[ wiadomość edytowana przez: marcf dnia 2007-03-06 09:34:11 ]

witam!po co sie denerwowac? trzeba poczekac
jesli jeszcze cie to interesuje to sie odezwij na gg pomoge ci w czym tylko chcesz a to moje 1920441