Zakup-Jetta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamierzam kupić używany samochód.
Jednym z kandydatów jest WV Jeta Turbo Desel - z 1992r.
Jestem zupełnym laikiem w tej dziedzinie. Chciałbym się dowiedzieć czy ten wybór jest trafny, czy nie miał jakiś wad ukrytych, czy można być nim zainteresowany.
Za każda odpowiedz szanownym grupowiczą będę niezmiernie wdzięczny.

Biorąc pod uwagę że jest to Volkswagen w dodatku turbo diesel na pewno będzie to samochód trwały i oszczędny (ekonomiczny), nie wiem natomiast co mam odpowiedzieć na pytanie o ukrytych wadach ponieważ przede wszystkim trzeba ten samochód zobaczyć, ale jeśli one są ukryte to i tak nikt tego nie stwierdzi po oględzinach wstępnych. Ogulnie są to samochody bardzo dobre i tanie w utrzymaniu w porównaniu do innych marek zagranicznych.

volskwageny są bardzo dobre a silniki nie do zdarcia a diesle są dobre i mało pali praktycznie tylk lac i jezdzic miałem kiedys golfa 2 1.6 gaz i chodził pozdrawiam mechanik samocodów osobowych przemek f.

ja bym nie kupił bo moim zdaniem strasznie brzydki ale kwestia gustu.... poza tym może być wyeksploatowany....

Najwazniesze jest sprawdzi czy pracuje poprawnie turbo w tym silniku. Druga kwestia to sprawdzic silnik czy nie ma przedmuchów bo o ile w benzyniaku przedmuchy beda tylko powodowały zurzycie oleju, o tyle w dieslu mozesz miec problemy z odpalaniem w chłodne dni. Najlepiej przejedz sie tym auterm kilka kilometrów az sie silnik nagrzeje i odkrec sobie korek wlewu oleju w dobrym silniku nie bedzie widac zadnych przedmuchów ani opraów oleju jak przyłozysz reke do tego korka reke bedziesz miał czysta w zurzytym reka bedzie czarna od oleju i zobaczysz jak przez dziure od korka chlapie olejem, a to oznacza ze slinik ma juz przedmuchy a jezeli tak jest to pomimo ze auto wyglada swietnie nie radze Ci zakupu bo na mechaników wydasz wiecej niz tez samochud kosztuje.