Dlaczego inne Espera maja dziwne mocowanie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi o to jak widac na zdjeciu, popularna skura (imintacja oczywiscie) jest zamocowana na jakies dziwnej wysokosci, nie wychodzi równo z deski. Dowiadywalem sie i nikt nie wie. Espera przed i po 96 to mialy czyli zmiana technologiiii nie wchodzi w gre , czyzby pomylki przy produkcji? zdj: Andrzeja
i moje:

Nawet nie wiem, ale wolę swoje rozwiązanie, gdyż w powstałym dołku składuję śrubki z rozkręcania czegokolwiek w samochodzie (nie uciekają sobie).

E ja tam wole swoje rozwiazanie, bo ladniej wyglada, ale to kwestja gustu, ao gustach.... Jak widac kazdy ma to co lubi, ah te espera zawsze nas zadowola. Wiesz co tylko uwazaj zeby te sruby nie wpadly do srodka jak sie przerwie ten material. Umnie na biegach jest jeszcze ok, ale na rekasiu to juz jest spora dziura. musialem sobie to zreperowac igla i nicmi

hmm a to fotka prywatnego esperaka czy z jakiegos folderu?? no bo moze po prostu ktos sobie przerobil i tyle)

ja mam takie rozwiazanie jak u andrzeja

i ja też... ale jaka to różnica w ogóle

to jest fotka Andrzeja Libery ja mam espero 97 i zaraz polece sprawdzic jak mam ale chyba tak jak na zdjeciu 2 aaa w ogole to co to za roznica kto jak ma???

I ja mam tak jak autor a szczerze mówiąc tak jak w pierwszej wersji to nie widziałem. A przy okazji pytanko: czy da się to rozebrać żeby skórkę zmienić? Olo dawno temu jak mnie pamięć nie myli klikał że rozebranie jest niemożliwe ( ale czy to możliwe!?)
pozdrawiam wicio

da sie rozebrac bierzesz za ten czarny plastik od strony recznego i ciagniesz go góry

Olo a kiedy będzie wiadomo że zaczyna pękać ?
pozdrawiam wicio

spokojnie plastik jest w miare twardy a zarazem elastyczny (czy to sie wyklucza nawzajem?) - jak delikatnie zlapiesz paznokciami to sam powedruje do góry - taki koreanski patent... jak zobaczysz w galerii klubowej to ja mam wlasnie zmienione na niebieski welur

Kurcze, co i rusz dowiaduję się nowych rzeczy o Espero. Kiedyś myślałem, ze wszystkie są identyczne a tu im dłużej przeglądam forum tym więcej różnic. Widać są to samochody robione na indywidualne zamówienie i można sobie wybrać nawet takie szczegóły .
U mnie jest tak jak na drugim zdjęciu (i do tej pory myślałem, że to standard). Trzeba rozgryźć jakie zasady rządziły montowaniem takiej albo takiej osłony.

Ja mam tak jak na dolnym a znajomy (ten sam rocznik) jak na tym górnym.
Ale z tego co on mówił to ten patent powinno sie dać założyć w obie strony (swojego nie rozbierałem jeszcze).
Prawdopodobnie to było składane w polsce (bo byłą wyjmowana a potem w polsce zakłądana mechanika) i dlatego w każdym jest inaczej

Ja mam model z 97 roku i mam tak jak na pierwszym zdjęciu (znaczy podniesione) ale na prawde nie wiem co to zmienia i czemu są te różnice w tych samych autach....

Ja mam bez podniesienia, i w moim odczuciu wygląda lepiej

Auto z 96, z niemiec

I jeszcze raz powtórzę: jakie to ma znaczenie? Nie macie innych problemów?

a ja mialem takie jak na pierszej fotce ale sobie scialem ten plastik i teraz mam duzo ladniej

FGM takie rozwiązania były stosowane do 96r.

Rok modelowy 97 ma pod tą "skórką" kawalek tektury

Mi osobiście bardziej podoba się tka.... kiedyś nawet usłyszałem od zajefajnej kobitki "że mam ładne to coś"

ja się juz gubię.... Jakie Tomek Ci się podoba bardziej? Z tekturką (plastikiem) czy bez?

[ wiadomość edytowana przez: plump dnia 2003-06-06 01:15:49 ]

no oczywiście moje

i siicho skonany jestem

pora iśc spać...po raz pierwszy od 26h......
dobranoc