Jestem zainteresowany kupnem samochodu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Alfa Romeo 146, z silnikiem 1.4. Moze mi ktos doradzic jak ten somochód sie sprawuje i czy warto sie nim interesowac? Mysle o rocznikach 97 i 98. Dzieki

alfa romeo są dobre silniki wyciągnieta jak z F1 niezniszczalne mocne zrywne polecam zakup ale zalezy od ceny i na jaki pan trafi pisałem ze są nie zniszczalne ale nie ma zeczy nie mozliwych .. Mechanik Przemek F.

hm..., a ja słyszałem całkiem odwrotnie.....
Auto specyficzne jak dla większości naszych mechaników, stąd kłopotliwe w naprawie, serwis dość drogi, dostępność części zamiennych nie taka jak do "niemca".

Jest to oczywiście moja subiektywna opinia. Proszę poczytać jakieś forum Alfa Romeo.

Nie pchaj się w tą włoszczyznę, wcale to nie jest niezawodne, bo przecież to Fiat, częsci stosunkowo drogie i niespecjalnie łatwo dostępne tak jak pisał omegolotC30NE. Zdaje mi się jeszcze, że ten silnik, który cię interesuje (1.4) to jest bokser (w Alfie był paliwożerny i zawodny).

Cytat:
Zdaje mi się jeszcze, że ten silnik, który cię interesuje (1.4) to jest bokser

tak to jest boxer, a 1,4 16V to już rzędówka.

Na temat Alfy niewiele wiem ale przypadkowo nabijałem klimę w warsztacie który specjalizuje się w naprawach wyłącznie Alfy i rozmawiałem z mechaniorami którzy tam pracują, doszliśmy razem do zdania że Alfa świetniwe wygląda i ma świetne osiągi ale poza tym świetnie się psuje co akurat ich niebardzo martwiło. Sprawdź jakieś forum znajdź ludzi którzy mieli z Alfą styczność.

Teraz przewagę ma ten co ma kskę na auto a nie ten co ma auto

pozdrawiam i napisz jakiego wyboru dokonałeś

No to teraz bede sie musiał dobrze zastanowic.... To zapytam teraz inaczej. Na samochod moge wydac 10 tyś, a jezdzic ma nim żona. Jaki samochod wg Was jest możliwy za te pieniadze?
Zastanawiam sie nad VW ale moze na cos innego by warto zwrócic uwage? Pozdrawiam

Jesli to samochód dla zony to kup jej opla corce albo forda fieste ( tanie w eksploatacja i mało pala). Co do alfy to powiem ci ze to sa swietne samochody ale nikt nie sprzedaje dobrej alfy jezli juz to jak zaczyna sie sypac, wiec odradzam Ci zakup. Co do samochodów z grupy VW to sa bardzo popularne na polskim rynku ale zarazem trudno spotkac samochud który nie był by bity i pomimo swojej polularnosci sa dosc awaryjnymi samochodami a jest to spowodowane ze byly dosc mocno exploatowane w szczególnosci dotyczy to golfów.

Witam
osobiscie moge Ci polecic dla twojej zonki HONDE CIVIC np:
http://www.allegro.pl/item170443847_honda_civic_1_4_16v_ksiazka_serwisowa_nowy_mod.html
znam dobrze ta marke nie jest awaryjna natomiast jest bezpieczna i ekonomiczna moja zona gdy raz do takiej wsiadla to strasznie przypadla jej do gustu (latwo sie prowadzi, szybko przyswaja). Moj przyjaciel ma taki egzemplarz i jest tez bardzo zadowolony on ma 1,5 z 1996r. Oczywiscie nalezy zwrocic uwage przy zakupie poniewaz najlepsza marka uzytkowana przez niedbalego wlasciciela moze okazac sie "kichą".
Sporo iformacji na temat hond mozesz znalezc np tu :
www.hondapodkarpacie.pl
Pozdrawiam

Z tym bezpieczeństwem Hondy to bym się raczej bardzo mocno spierał. Planowałeś VW, to poszukaj Polo, albo Seata Ibizy.