| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-03-08 21:31:38 to tak dmuchac zawsze dmuchało i tego niezmienisz nawet grzebaniem
gasnie bo hu..wa mieszanka pewnie masz srube na gazie - gratuluje niema nic gorszego (w/g mnie)co do szurania to sam niweiem
|
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-03-08 21:32:12 Więc gratki za wybór marki i modelu oraz pozytywnego nastawienia. Jako nowy proponuje Ci się dodatkowo zameldować jeszcze TU.
Co do dmuchawy od strony maski - kolektora ssącego odchodzi jeden przewód podciśnieniowy, który zasila układ powietrzny do sterowania układem nadmuchu całej deski rozdzielczej. Jeśli krótyś z tych przewodów spadnie, szlak trafia całe sterowanie nadmuchami i układ zostaje w pozyjcji ostatniej przed awarią. Od środka zdemontuj schowek i zobaczysz całą magistralę. Przy kolektorze ssącym zobacz, czy przypadkiem jakiś cycek do nasadzenia przewodu nie jest wolny. Jeśli jest, tzn. coś spadło. Gaśnięcie samochodu przy LPG na luzie jak wsponiałeś najpierw gazownik i regulacja-przegląd. Szum to może być z łożysk alternatora, pompy wspomagania, napinacza paska alternatora. |
jarecki124 Daewoo Espero Łódź | 2007-03-08 23:02:36 Hm co do tego szumu ze strony alternatora to ja bym sprawdził rolkę napinacza paska rozrządu, u mnie były podobne objawy, aż w końcu łożysko na rolce się zatarło i silnik stanął (dobrze że nie narobił rabanu w silniku), a przy okazji to może być łożysko w alternatorze kto wie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-03-09 07:21:42 Szczęśliwy do tej pory byłeś... no toś wtopił ![]() |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2007-03-09 20:40:41 Impreza dopiero sie zacznie Ja swoim espero jezdziłem 5 lat... 4 lata z drobnymi usterkami...ostatni rok to tez drobne usterki.. które kosztowały mnie niecałe 4000zł.. obecny własciciel tez juz sporo włozył. |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-03-09 20:46:34 Wypowiedzi Piotr'ka , Czarka i Bartka na temat espero możesz potraktować z przymrużeniem oka
Nie bierz ich na poważnie |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-03-09 20:54:11 Ja na Espero nie dam złego słowa powiedzieć
Jeżdżę już innym autem bo lepsze jest wrogiem dobrego
Jedna konkluzja wynikająca z doświadczenia hmmmm.... Auto po zmianie właściela zawsze ma na początku fochy i w pierwszym/ch tygodniach coś musi nawalić, a później jest spokój na długi czas.... W Ładzie padł komputer sterujący ( nie śmiać się - było coś takiego w niektórych wersjach ), w Espero drążki kierownicze, a w Ledze wycieraczki stanęły w ulewnym deszczu
Wszystko to zdarzyło się w pierwszych dwóch tygodniach użytkowania "nowego" auta
Później ( tfu, tfu ) spokój |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2007-03-09 21:30:27
Jezeli "chodzi naprawde fajowo" to w czym problem? gorszego wyboru dokonac niemogles. Gdybys go kupil z 5 lat temu bylo by ok a tak masz skarbonke i strucla |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-03-09 22:22:14
No! Trzeba bylo kupic jakas skode! Ja sobie teraz zorganizowalem firmiaka: pickup 1,3 benz z wspomaganiem i wypas bajer przyciemnionymi szybami (rocznik 2000) - to dopiero fura nie jakies tam daewoo...
a tak serio to w tej skodzinie tylko fotele sa fajniejsze. a za 2000r zaplacilem tyle ile stoja esperaki tylko potrzebne mi auto z paka do roboty... niestety. dobrze ze zaplacilem pieniazkami szefa |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-03-09 23:09:08
Ja na esperaka złego słowa powiedzieć nie mogę.Fakt, nie jest to nudny samochód jak jakiś japończyk,czy nowa skoda do której się leje i jeździ,tylko trzeba o niego dbać.Ale jest to amerykańska klasa średnia (niższa!), do której europejska klasa średnia pod względem wielkości i komfortu się nie umywa.I gdyby nie potrzeby przewozowe typu kombi to dalej bym jeździł swoim aranoskiem |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-03-10 00:22:12
i wiem ze ty tylko "mowisz co myslisz" ale to zwykla zlosliwosc..w cenie espero nie ma wielkiego wyboru porownywalnych gabarytowo samochodow..a rady w stylu ze mozna bylo dolozyc pare tysi albo wziac kredyt sa o kant dup potluc wiesz doskonale ze za 5tys kazdy samochod bedzie stary i bedzie wymagal ladowania w niego kase..ale to kazdy wie..wiec po cholere to artykuowac |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2007-03-10 00:49:27
To wolal juz bym fajny rower lub skuter niz stare auto do ktorego musial bym dokladac i co chwile cos mialo by mi sie w nim pier...lic. Szkoda nerwow i zdrowia sobie psuc |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2007-03-10 00:55:42
Felicja to kibel jaka by niebyla wiec porownanie bez sensu. Rownie dobrze mozesz wziasc tico z 2000 roku albo sejczento do porownania |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-03-10 07:13:00 Spoko Bartek przestanie marudzić
Jak mu tylna klapa pordzewieje |