Jaki wzmacniacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam glosniki BOSCHMANN 400W
http://www.allegro.pl/item169099665__najlepsze_rezultaty_w_testach_boschmann_6x9_400w_.html

i chce kupic pod nie jakis wzmacniacz a z racji ze nie znam sie za bardzo wole sie was poradzic
nie musi to byc nie wiadomo jaki wypas chce troche podbic basy
na wzmacniacz chce wydac ok 100zl

radyjko pioneer DEH-2700R

pozdrawiam

Bierz bo warto

z kabelkami nawet jakimiś, spoko wzmak, nie ma filtrów ale pod pełne pasmo igiełka,

mogłeś zgłosić się wcześniej zanim kupiłeś głośniki Poszukaj w używanych magnatach, powinieneś znaleźć coś do 100zł. Nie kupuj tylko tandety, poszukaj używanej 2kanałowej firmówki, później może przyda ci się na woofer albo przedni zestaw.

Znalazłem coś ciekawego:

nullClarion

podłączysz przód i tył (bo te jajka chyba na tył są)

nie wiem tylko czy to jest oryginał, nie sprawdzałem literówek.

[ wiadomość edytowana przez: BadKENNY dnia 2007-03-06 23:26:48 ]

[ wiadomość edytowana przez: BadKENNY dnia 2007-03-06 23:27:53 ]

strasznie mocne te głośniki 400 W ) w rms 200 to jakiś mocny wzmak musi być zeby to działało tal jak powinno

Cytat:
2007-03-06 23:32:41, marcinson pisze:
strasznie mocne te głośniki 400 W ) w rms 200 to jakiś mocny wzmak musi być zeby to działało tal jak powinno

Oczywiście to był żart ?

taki mały żarcik

Ciekawe ile naprawdę mają te głośniki prawdopodobnie wystarczy ten wzmacniacz co podał Zajob .

Ta, ale ja i tak bym brał tego clariona Sam nie wiem czy się na niego nie skusze Ale nie mam drzwi wygłuszonych więc po co

No basy można by podbić już lepszymi głośnikami i wytłumieniem drzwi. Nie koniecznie od razu wzmacniacz. Po kolei

Jestem tego samego zdania Teraz tylko czekać na jakiś pomyłkę w banku i tajemniczy przelew na moje konto
Eh, wiedza niby jest chęci duże, tylko ciągle brak kasy Live is Brutal

co do głosników to nie wiem czy po kolei ale tak jak kolega napisał już są, więc to czy sa dobre, złe rude czy blond to już musztarda, sa jakie są, każdy widzi, komentarze bardzo zbędne, nie każdy chce od razu pincet inwestować żeby troche lepiej grało.

Ten Clark jest słabiutki, ma pewnie z 20W rms więc wzmacniacz to dla niego przerośnięte określenie.

Możesz poszukać jeszcze jakiegoś kenwooda seri 6xx albo 2 kanałowy magnat clasic, za ok 100 mozna jedno i drugie wyrwać.

Zdarzają się okazje, ale rzadko i trzeba naprawde dobrze szukać

Fakt, nie wiem co sie wtedy ze mną działo jak go znalazłem, ale spojrzałem tylko na napis na obudowie Jak ma 20 to jest bardzo dobrze.

Tak jak zajob napisał szukaj magnata albo kenwooda

dzieki chlopaki za podpowiedzi

glosniczki (nie wiem dlaczego sie ich czepiacie) sa naprawde niezle jaka na ta kase mam je zamontowane z tylu w połce i graja na prawde dobrze, bas jest glęboki i mocny tylko radio nie pozwala na wiecej jak skala 35 powyzej juz znieksztalca troche

mysle ze jak zapodam jakis wzmak to jeszcze troche wyciągne z nich a zalezy mi na wzmacniaczu tylko dlatego ze jak jezdze w trasy to podczas jazdy juztak nie słychac jak na postoju kiedy gra na prawde ladnie

w sumie dobrze mowicie ze powinienem sie najpierw was zapytac jak kupowalem glosniki ale w sumie nie zaluje - moze dlatego ze nie slyszałem innych

na przodzie tez mam BOSCHMANNY tylko 13" a znich to juz wycciagam tylko soprany mysle jeszzcze o wygłuszzeniu drzwi i wlożeniu jakis lepszych glosnikow na przod

nie no racja, jak za te pieniądze i nowe to naprawdę nie można złego słowa powiedzieć

Wygłuszenie daje straszne efekty, sam osobiście ciągle nie mam kasy i jakoś mi szkoda, bo jednak same maty to jakieś 150zł Ale jest naprawdę bardzo duży efekt i nawet odseparowany zestaw boschmana zagra o niebo lepiej niż najlepsze JBL-e i inne. Wygłuszenia nic nie zastąpi.

Aha, już wspominałem ale jeszcze wrazie co napisze. Jak chcesz kupować coś na przód to tylko zestaw odseparowany. Żadnych wielodrożnych głośników, na pewno nie na przód.

Aha jak już planujesz wymiane przodu to szukaj 4 kanałówki.

Pozdrawiam

dzieki za rady BadKENNY

a ile tej maty potrzeba na wygluszenie jaka ma byc jakiej nie kupowac i gdzie najlepiej kupic??

szukam wlasnie jakaiegos firmowego wzmaka 4 kanalowego moze cos wyczaje

pozdrawiam

Sam wzmacniacz Ci raczej nie pomoże. Wiem bo sam to przerabialem na glosnikach Pioneera z serii G jak wiadomo seria G=G**no. Dalem wzmacniacz, ale nic nie pomoglo. Nic nie zastapi dobrych glosnikow i wygluszenia drzwi.

tak tak wzmacniacz na razie poodpinam pod tył a na przod planuje wyciszenie drzwi i jakis zestaw odseparowany i pozniej dopiero pod piec

I w dodatku jeszcze zajmujesz się tyłem zanim porządnym przodem najpierw, co Ty tam, prezydenta wozisz?

Jak będziesz chciał robić matami car audio, to trochę sieknie po kieszeni, więc polecam zastosować maty bitumiczne dostępne w sklepach typu Castorama, OBI, firmy Soudal. Są w rolkach. Jedna większa starcza na parę drzwi w 3d i jeszcze zostaje. Efekt jest świetny, wiadomo, maty car audio lepsze, ale to już nie różnica warta dopłacania takiej kasy.

Cytat:
nie każdy chce od razu pincet inwestować żeby troche lepiej grało.

Zajob, sam wiesz zapewne że za tyle to można 2 zestawy odseparowane przyzwoitej jakości kupić i jeszcze kasa zostanie... Więc nie pitol

Dokładnie nazywa się to Taśma dekarska , najczęściej firmy SOUDAL.

Z tego co wiem, na jedne drzwi 1 rolka 15cm/10m. Cena około 68zł.

O, poprawka znalazłem za 65

A tu to juz nie wiem czy to nie jest pomyłka-
[ wiadomość edytowana przez: BadKENNY dnia 2007-03-08 18:43:15 ]45 zł

Chyba nie pomyłka, mają po prostu dobre ceny. Jak chcesz kupować to za 90zł 30cm/10m. z przesyłką zamknie się w 110zł.

W castoramie taka taśma 160zł o ile dobrze pamiętam:/

[ wiadomość edytowana przez: BadKENNY dnia 2007-03-08 18:47:46 ]

Cytat:
2007-03-08 18:20:04, Wojo pisze:
Zajob, sam wiesz zapewne że za tyle to można 2 zestawy odseparowane przyzwoitej jakości kupić i jeszcze kasa zostanie... Więc nie pitol

taaa, pięć, średniej klasy ledwo jeden, a i tak na dobry wzmak braknie, nawet używke, nie mówie już o matach i robocie.
Żeby dobrze zrobić przód pincet to za mało, no chyba że ojro.

zależy oczywiście co kryje się u Ciebie za pojęciami przyzwoity i jakość, ale to już OT na maxa więc nocomments.
O zestawach Ci u nas było coniemiara, szukać, ale sport ogólnie drogi.

maty przykładowo APP to koszt rzędu 150pln, zależy od tego jak bardzo sie do tego przyłożysz. W obi rolka 30cmx10m to ok 90pln