Włączyła się nagle kontrolka ręcznego...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Miga, pali się, czasami zgaśnie... Co jest ?

A) Skończą się hamulce i moja "bezpieczna" jazda skończy się tragicznie ?

B) Pada alternator ? Znowu ?

Co jest tak na poważnie ?

Z góry thx

Spawdz poziom plynu hamulcowego.

A nie za mało płynu hamulcowego w układzie przypadkiem

Kurna rano miałem jakieś jazdy, że wydawało mi się, że pedał wpada w podłogę prawie... Hmm... Sprawdzę jutro.

Dzięki za rady

I nie sugeruj się przypadkiem, że poziom płynu jest ponad minimum.
Dolej od razu do kreski MAX.

Pzdr.

Cytat:
2007-03-06 22:42:54, Zoltar pisze:
Kurna rano miałem jakieś jazdy, że wydawało mi się, że pedał wpada w podłogę prawie... Hmm... Sprawdzę jutro. Dzięki za rady

Popuszcza cylinderek hamulcowy w bębnie, i powoli Ci ubywa płynu hamulcowego przez to.
Ciekawe czy trafiłem - ja tak miałem jak Ty i to było przyczyną.

Znowu będą koszty

Dobrze, że nie takie jak u Outcasta

zolti, czekaja mnie kolejne koszta wymiana czujnika VSS

U mnie tez tak bylo i nie wiedzialem dlaczego problem sie rozwiazal sam mianowicie konczyly sie klocki wiec spadal poziom plynu i kontrolka sie swiecila: Rozwiazanie wymiana klockow lub dolac plynu

Tylko płynu nie dolewaj napijerw sprawdz klocki i oładziny z tyły mi zawsze miga jak mi kie kończą klocki tak sami jak u kolegi misiekwwa popieram jego teorie w 100%
Pozdr,

Ale klocki mają 2000 km...

I są z nowymi tarczami

Ale sprawdzę

Cytat:
2007-03-07 11:51:39, Zoltar pisze:
Ale klocki mają 2000 km... I są z nowymi tarczami Ale sprawdzę

A tarcze cięte? Bo jak tak to przy twojej jeździe i tak długo...

Cięte.

Ale mnie nie straszcie, hamuje dobrze... Klocki muszą być ok

Ps.

Nigdy nie zapomnisz skoku ?

tarcze cięte OIDP dużo szybciej zużywają klocki - taka jest właśnie zasada ich działania - zcinaja nadpalona warstwę.

No dobra, juz nie będę...

P.S. Nigdy

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2007-03-07 20:20:43 ]

Poprzenie wytrzymały 5000 (Źle zamontowane)

A wcześniej 19000 km... Więc dobrze... A jeżdżę mega ostro... A i tak wspomagam się silnikiem

Ps.

Aha

Ta lotna Octavia do dzisiaj śmiga, a ma już 80 tysi

Cytat:
znowu będą koszty

Auto to same koszta nie pękaj ja wydałem teraz na części 1 tys i jutro za robote z 500 pojdzie. Maglownica drazki koncowki sprzeglo pompa wspomagania i rozrzad. Z hamownikami mialem takie dżezy jak ty z rok temu tez nie wiedzialem co jest zaczelo sie od migajacej kontrolki a potem dziwne uczucie jakby pedal w podloge wchodzil. Odpowietrzalem z 5 razy jezdzilem po warsztatach i ni hu.. nie wiedzialem co jest grane. Dopiero jak klocki zmienilem i tarcze ustalo. Teraz tak czasami sporadcznie mam wrazenie ze pedal jakby w podloge wchodzil ale to raz na 3 tys km. A co do tego przebiegu. W listopadzie wymienialem lozysko na tylnim kole i chyba znow musze je zmienic po 4 tys. bo cos huczy

[ wiadomość edytowana przez: misiekwwa dnia 2007-03-07 21:32:46 ]

Dolałem płynu i jest gitara... Przy wymianie klocków i tarcz ostatnio nie uzupełniłem, stąd ta akcja.

Dzięki za posty