Wyjęcie radia OMA C...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
Wiem, że temat był wałkowany. Radio CDR2005. Wszystko co trzeba przeczytałem i nawet zakupiłem specjalne klucze do wyjecia tego radia i dupa...
Po włożeniu kluczy i kilkuminutowym szarpaniu wyjąłem ku mojemu zdziwieniu tylko przedni panel
zdjęcie1
Resztę radia probowałem wyciągnąć palcami a także włożyłem klucze w wyznaczone miejsca odchylilem na zewnętrz i dalej siedzi jakby ktoś przyspawał
Jak mam się za to zabrac? Zauważyłem też dodatkowe śrubki jak na zdjeciu pokazują strzałki
zdjęcie2
Tez je odkrecać??
Proszę o pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: smalski dnia 2007-03-09 10:39:51 ]

Cytat:
2007-03-09 10:37:24, smalski pisze:
(...) a także włożyłem klucze w wyznaczone miejsca odchylilem na zewnętrz i dalej siedzi jakby ktoś przyspawał

Racja... zła rada. Źle to sobie zobrazowałem...

[ wiadomość edytowana przez: Grande dnia 2007-03-09 11:33:17 ]

Tak próbowałem, ale sens jest tylko rozchylać na zewnątrz bo wtedy odbezpieczają sie zatrzaski. Mam wrażenie, że gdzieś jeszcze jest to radio przykręcone..

Może za płytko włożyłeś te specjalne klucze? Po wyczuciu lekkiego oporu należy delikatnie dopchnąć klucz i to jest ten moment kiedy wypinasz radyjko z zaczepów. Przerabiałem ten problem jakiś czas temu i za pomocą gwoździ wyskoczyło bez problemu.

z tego co widze na zdjeciach to:

1. wylamales panel czolowy, ktory jest na zatrzaski/przykrecany do korpusu i wychodzi razem z nim

2. za plytko sa wlozone wyjmaki, musza wejsc tak okolo 3-4cm wyczuwalne jest wtedy lekkie pykniecie sprezyn (zaklinowuja sie w zatrzaskach) i nie da sie ich juz wtedy wyciagnac !
lekko trzeba odchylic na zewnatrz i pociagajac jednoczesnie za 2 !

Panel całe szczęscie jest cały, po prostu się wypiął. Dzięki serdeczne wyszło!!