Pilne proszę o radę i opinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kupiłem Fiata Marea Weekend 1998 rok 1.8 16v jaką polecacie instalacje? gazownik proponuje mi sekwencje lovato z kompem stag 200 tak coś mówił. Cena 2800. Pytanko czy to dobra instalka do tego auta? Czy dobrze się będzie zachowywał? Ja się na tym zbytnio nieznam. Proszę o odpowiedź z góry dziękuje pozdrawiam.

Witam.
Mogę jednak coś zasugerować ale w tej ce4nie założysz kompletna instalację KME DIEGO lub lepszą wersje STAG 300.

Cytat:
2007-03-12 23:05:14, walter54 pisze:
Witam kupiłem Fiata Marea Weekend 1998 rok 1.8 16v jaką polecacie instalacje? gazownik proponuje mi sekwencje lovato z kompem stag 200 tak coś mówił. Cena 2800. Pytanko czy to dobra instalka do tego auta? Czy dobrze się będzie zachowywał? Ja się na tym zbytnio nieznam. Proszę o odpowiedź z góry dziękuje pozdrawiam.

No być może ale w mojej okolicy takie niestety są ceny. Chodzi mi o to czy ten stag 200 to dobry produkt? Czy niema potem problemów z autem?

Witam.
Niech najpierw ci zmierzą jakie masz czasy wtrysku na benzynie.
Jeśli ponizej 2.5 ms. to raczej stag 200 tego nie obsłuzy.

Cytat:
2007-03-13 16:04:09, walter54 pisze:
No być może ale w mojej okolicy takie niestety są ceny. Chodzi mi o to czy ten stag 200 to dobry produkt? Czy niema potem problemów z autem?

ok dzięki po niedzieli tam pojadę i zapytam a twoim zdaniem stag 300 dałby radę? a może poleciłbyś kolego cosik innego?

Stag 200 obsłuzy krótkie czasy ale wyłącznie z listwą Matrix.
Tyle, że one są drogie i niekiedy problematyczne.

Z szybkich wtryskiwaczy które nie potrzebują wielkiego prądu ( ograniczenie Staga 200, który nie obsługuje wtryskiwaczy ok. 1 Om) i są tanie świetną opcją byłyby Magic Jet ( 2 Om). Tyle, że niewiele warsztatów o nich wie.

Do tego silnika Stag 300 i powinny wystarczyć czerwone Valteki. Czasy wtrysku benzyny są w granicach 2,6-2,8ms do max 14ms. Można też założyć inną instalkę ale montaż jest najważniejszy i potem regulacja musi być dokładna bo lubi sonde wieszać.

Magic jet

[ wiadomość edytowana przez: orfeusz dnia 2007-03-13 19:52:10 ]

Dzięki Orfeusz....

To właśnie te wtryskiwacze, zapowiadają się rewelacyjnie pod każdym względem.

Mogę jeszcze zdradzić, że testowane są w Polsce od ponad roku i w międzyczasie wyeliminowano przypadłości " wieku dziecięcego"

dzięki wszystkim za podpowiedzi jest to dla mnie trochę kasy do wydania i niechciałbym żeby mnie wykiwali i wcisneli badziewie . W serwisie fiata oferowali mi tartarini ale za 3900pln a to dla mnie za drogo. Pojeżdże jeszcze i popytam po warsztatach co jeszcze oferują. Czyli wnioskuję że jeżeli stag to 300?

Gustaw a czy ty nadal siedzisz w tym interesie? może gdzieś w gnieźnie lub okolicy?

Myślę, że Diego (KME) albo Stag (AC) lub Zenit ( AGC).

Sam nie wiem co polecić:
jeśli Stag to 300, z uwagi na mniejszą także podatność na zakłócenia.
Co do Diego, niedługo ma wyjść z nowym programem, zmiany będą kolosalne z tego co się orientowałem i myślę że to sprawi, ze wysforują się na czoło.

A na dziś dzień? Opinie są podzielone, chyba raczej Zenit zaczął odstawać trochę......

ok dzięki jutro polatam po warsztatach. Szkoda że elgas sie skończył a może ty masz jakiegoś zaufanego gazownika w okolicy?