HELLA razem z DEPO??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Troche mnie denerwują moje przydymione reflektory xenonowe...

Plan mi się dzisiaj wykluł taki: kupię nówki soczewki DEPO, wymontuję z nich przednie szkła i przełoże do moich HELLI. Uzyskam wtedy wygląd nóweczki... Mniemam

Pytanie się tylko rodzi takie czy szkła są identyczne? Czy będzie pasować?

A może jest jakiś lepszy sposób na odmłodzenie oryginałów??

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów....

Tu jest wiele na temat ksenonów, różnic w szkłach, soczewkach, kątach itd. Myśle, że może sporo pomóc.

Pozdr.

ksenony

O różnicach między soczewkami, xenonami i ryflami wiem wszystko... Mnie chodzi o to czy same szkła z DEPO pasują do HELLI... Pytam bo DEPO nigdy nie miałem.

Owszem, różnią się sposobem mocowania.
W dupo są blaszki dociskowe, a w helli zatrzaski.

eM72: Blaszki dociskowe powiadsz?? A może coś więcej?? Czy to może mi przeszkodzić?? Biorąc pod uwagę wklejenie na stałe..

[quote]
2007-03-11 01:26:31, Malik78 pisze:
Mnie chodzi o to czy same szkła z DEPO pasują do HELLI...
[quote]
Pasują

O! Takiej odpowiedzi potrzebowałem... Krótko zwięźle i na temat.

Dzięki iku

Sprobuj wypolerowac te z helli, ja tak zrobiłem z depo i sprzedalem prawie za cene nowek i facet byl zadowolony

poszukaj na allegro lub wsród znajomych lamp Depo z urwanym uchwytem. W depo często się one sypały. Kumpel miał na sprzedaz dwie takie lampy, używał ich 6 miesiecy, sprzedał za 200zł 2 sztuki

Ja swoje, odświeżone po roku użytkowania sprzedałem za 350zł

zYx: A jakiej pasty użyłeś do polerowania?

Bardzo dobra jest pasta TEMPO. Jeżeli samo polerowanie cie nie usatysfakcjonuje, możesz sie pokusić o lekkie starcie papierem ściernym(wodnym) wierzchniej warstwy(usunie to wszelkie odpryski i inne) a następnie polerować pastą TEMPO. Jak tego dokanać zamieszczone wraz ze zdjęciami w poradach.

pozdrawiam :sawi

Cytat:
2007-03-12 01:35:42, Malik78 pisze:
zYx: A jakiej pasty użyłeś do polerowania?

A nie wiem, jakis plyn w niebieskiej butelce do polerowania karoserii i szyb w jednym, postaram się dowiedzieć jaka to nazwa.