Pytanko do Niwkarzy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy jak jeździcie pojeżdzić w teren i wjedziecie do lasu to policja się was czepia? Dostałem mandat za wjazd do lasu. Czy tylko mnie się czepili czy was może też się czepiają?

Ja w lesie, to bylem dopiero dwa razy, to sie nie czepiali mnie jeszcze ...

Pozdrawiam,
Przemek

W Polsce obowiązuje zakaz wjazdu do lasu (lasy państwowe) poza oczywiście wyraźnie oznakowanymi drogami i parkingami. Generalnie więc nie ma zmiłuj się i trzeba się liczyć z potencjalnym mandatem. Można tez "walczyć" na terenach prywatnych, których wbrew pozorom jest całkiem sporo (koło Piły w ok. puszczy noteckiej na ten przykład część rolników zalesiła swoje pola, przekwalifikowała na tereny leśne i sprzedaje powoli na działki rekreac. -> do tego czasu można się z nimi dogadać i za przysłowiowe piwo pobawić się w lesie bez żadnych obaw -> ja nie korzystałem, ale widziałem kilku takich).

tu wiher w przerwioe w wyprawie NIviasta na Lednice (BTW: tpatrzajcie w telewizory bo jak na razie to jest mnie tam duzo a nie wiem ile wejdzie do TV wiec okolo Obrzycka (okolice Szamotul, okolice Poznani, jest lesnik off-roadowiec i wystarczy sie do niego usmiechanc i PO temacie...to pisalem ja.. WiHer.. zwolennik bratania sie off-roadowcow z Lesnikami...