Zderzak???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę kupic czarny zwykły zderzak nowy lub jak znajde uzywany zwykły plastikowy. Czym go pomalowac do koloru nadwozia??? Jaka farbą zeby nie odpryskiwała?? Czy to mozliwe?? Jaki dać podkład??? I czy lakier musi byc specjalny czy tylko specjalny podkład wystarczy??

skoro liczysz sie z kupnem uzywki to moze poszukaj lepiej i kup uzywke w "swoim" kolorze. moze wiecej zachodu ale powinno wyjsc taniej...

Hmmm z tego c owiem mozna tez kupic zderzak w kolorze "szarym" juz z podkladem do malowania. Nie wiem czy to nei lespze wyjscie jak i tak chcesz go malowac, ja tak zrobilem. Rozncia w cenei jest chyba niewielka, o ile w ogole jakas.

Poszukaj z włókna szklanego barwione w masie, jeden z podstawowych kolorów to czarny - ceny około 200zł. Nie wiem czy będzie pasował ten, kupowałem od niego i ponieważ mam biały to pasuje jak ulał Zderzak allegro

kup zwykly zagruntowany zderzak..na niego podklad do polipropylenu...szlif...nastepnie lakier kilka cienkich wartswa pistoletem..po 30min bezbarwny... polerka i gitara

Jak dla Ciebie najlepszym wyjściem byłoby kupno najtańszego zderzaka używanego i oddanie go w rece lakiernika. Naprawde nie staraj sie nawet robić tego sam bo efekt z pierwszych malarskich prób wyjdzie mizerny a narobisz sie przy tym niepotrzebnie. Widze że nierobiłeś tego dotychczas i naprawde odradzam ci eksperymentowanie na własnym aucie.Czasami zbytnia oszczędność staje sie dodatkowym kosztem.

Sam juz nie wiem. Teraz mysle ze najlepszym wyjsciem bedzie oddanie tego co mam do pospawania koszt ok 40 zł i pozniej lakierowanie. Pewnie zauwazyliscie tą naklejke ona własnie zakrywa pękniecie. Ale niezbyt ładnie to wygląda Dzieki za pomoc