Zawory espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam .mam pytanie czy zawory w espero się reguluja automatycznie (jesli maja luzy)mam gaz i zaleza się czesto wymieniac świece i regulowac zawory ale nie wiem jak to zrobic .I pytanie czy one same sie reguluja czy sam moge wyregulowac w jakiś prosty sposub bo nie ma sensu rozkrecac calej głowicy;/

Nie ma potrzeby (i chyba możliwości) regulacji.

Pzdr.

Cytat:
2009-02-28 16:11:53, Mieszczan pisze:
Witam .mam pytanie czy zawory w espero się reguluja automatycznie (jesli maja luzy)mam gaz i zaleza się czesto wymieniac świece i regulowac zawory ale nie wiem jak to zrobic .I pytanie czy one same sie reguluja czy sam moge wyregulowac w jakiś prosty sposub bo nie ma sensu rozkrecac calej głowicy;/

Gdzie wyczytałeś takie teorie?
Przecież to kompletne bzdury.
W Espero luzy kasowane są automatycznie ciśnieniem olejowym.
Czasami gdy masz stary i w dodatku mineralny (gęsty) olej mogą być problemy z ciśnieniem oleju w kanalikach. W takim przypadku daje się słyszeć klekot zaworów.
Świece natomiast zmienia się standardowo co 30-50kkm

PS.
Czy z racji dobrego wychowania i szacunki dla pozostałych klubowiczy możesz używać polskich znaków?
W ostateczność polecam Mozilla Firefox.

Sorry ale własnie odpowiedziłeś mi na pytanie .ja troche po chińsku pisze bo trosze zielony w tych sprawach jestem ucze się dopiero nie nerwowo kolego Przepraszam jesli cie uraził mój post