| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mieszczan Espero 1,5+ Gaz Tomaszów mazowiecki | 2009-02-28 16:11:53 Witam .mam pytanie czy zawory w espero się reguluja automatycznie (jesli maja luzy)mam gaz i zaleza się czesto wymieniac świece i regulowac zawory ale nie wiem jak to zrobic .I pytanie czy one same sie reguluja czy sam moge wyregulowac w jakiś prosty sposub bo nie ma sensu rozkrecac calej głowicy;/ |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2009-02-28 16:53:26 Nie ma potrzeby (i chyba możliwości) regulacji.
Pzdr. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-02-28 18:13:45
Gdzie wyczytałeś takie teorie? Przecież to kompletne bzdury. W Espero luzy kasowane są automatycznie ciśnieniem olejowym. Czasami gdy masz stary i w dodatku mineralny (gęsty) olej mogą być problemy z ciśnieniem oleju w kanalikach. W takim przypadku daje się słyszeć klekot zaworów. Świece natomiast zmienia się standardowo co 30-50kkm PS. Czy z racji dobrego wychowania i szacunki dla pozostałych klubowiczy możesz używać polskich znaków? W ostateczność polecam Mozilla Firefox. |
Mieszczan Espero 1,5+ Gaz Tomaszów mazowiecki | 2009-02-28 20:11:07 Sorry ale własnie odpowiedziłeś mi na pytanie .ja troche po chińsku pisze bo trosze zielony w tych sprawach jestem ucze się dopiero nie nerwowo kolego Przepraszam jesli cie uraził mój post |