Cos sie tlucze...;/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemka mam taki problem mianowicie od 3 dni co strasznie halasuje mi tj w okolicy bagaznika jest to dzwiek tj latala po calym bagazniku miska albo jakis plastikowy pojemnik...jednak po wyjeciu wszystkich rzeczy z bagaznika nie ucichlo wcale myslalem ze moze jakis plastik w tylnej klapie wiec odkrecilem te kilka srubek i tam nie ma nic ruchomego...myslalem ze moze cos obija sie w srodku butli z gazem ale dzis specjalnie zatankowalem do pelna i powinno przestac albo ucichnac chociaz a dalej jest to samo...tlumik tez jest wporzadku caly sztywny nigdzie nie zawadza...wie kts co to moze byc?strasznie deneruje mnie ten dzwiek...

nie wiem czy to mozliwe ale prawdopodobnie w zbiorniku paliwa cos sie tłucze, moze pływak sie w jakis sposob urwał i wraz z paliwem bełta sie po zbiorniku i udeza o scianki..

wez posadz dwie osoby na tylnej kanapie i przejedz sie po wybojach jak przestanie sie tłuc to znaczy ze rozregulował ci sie zaczep trzymający oparcie fotela, ten który odbespieczasz wajchą jak chcesz rozłożyc z tyłu fotele. p0ozdro

niesety nie jest to tez to z siedzeniami.. bo dzisiaj posadzilem maximum osob i tak sie tlucze ale pozniej sepecjalnie rozlozylem siedzenia odwrucilem sie do tylu i powoli po wybojach jechalem i odglos dochodzil tj gdzies spod tylnego zderzaka tylko od wewnatrz...tylko ze tam tez nie ma nic takiego wiec pozostaje tylko plywak...a jesli to plywak to jak go wydobyc??i czy to oznacza ze pompa paliwa do wymiany? bo skoro sie urwal to normalne ze z odczytu poziomu paliwa nici ale i tak nie mam podpietej kontorlki ani wskaznika paliwatylko ten halas mnie dobija...nie ma tego przy zwalnianiu czy przyspieszaniu tylko na wybojach

sprawdz czy ze zderzaka nie odkleiła sie gąbka od wewnątrz

to chyba tez nie to jak ruszam cala klapa to tez nic sie nie dzieje albo jak bujam tylem gora dol to nie slychac nic myslalem ze moze korek wlewu paliwa ale tez nie ...problem wystepuje tylko przy jezdzie po wybojach korcze a moze moga byc to jakies elementy tylniego zawieszenia ???jesli tak to np jakie ??

sprawdz rzeczy banalne, od poluzowanej tablicy rejestracyjnej zaczynając, kończąc na tłumiku, może jakas guma pekła i obija i coś, sprawdź wszytskie zaczepy, śruby zderzaka, może masz nadkola plastykowe i one sie tłuczą. Nic Ci ti nikt raczej nie poradzi, sam musisz szukac. Wjedz na kanał i poruszaj wszystkim na co trafisz

w koncu przestalo wyjalem dokladnie wszystko dokrecilem zbiornik gazu na maxa i przejechalem sie pustym autem ale wczesniej jeszcze posprzatalem troche pod zbiornikiem z gazem byly tam srobki i rozne smieci teraz jest wreszcie cichutkko