Na gazie wyciaga ledwie 140 ?!?!?!?!?!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam Opla Astre 1.4 LPG z 93r.
Mam pytanie. Czy to normalne że na gazie wyciąga mi ledwie 140 km/h???

[ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2007-03-11 22:39:41 ]

nie napewno nie.Miałem opla kadeta z 91 roku z silnikiem 1.4 fakt że z małym przebiegiem i z 4 biegowa skrzynia instalka zwykla na srubie z poczatku dobijałem 170 jak go troszkę zajezdziłem to spokojnie 160 po wymianie silnika wraz ze skrzynia na większy 1.8 jednopunkt v max na tej instalce z tym samym mikserem 180.1.4 silnik bardzo mi ładnie chodził i się wkręcał.

Ok ale mi na benzynie nigdy nie szedł 170 a cóż dopiero więcej !!! Czy może to byc wina filtra gazu?? jeżdże na nim ok 17.000 km ale zawsze tankowałem najtańszy gaz

[ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2007-03-12 08:49:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: rafpil dnia 2007-03-12 09:14:22 ]

filterek możesz zmienic nawet profilaktycznie bo to najmniejszy koszt,ale 140 to jest naprawde marny osiąg.micra z litrowym silnikiem na gazie tyle poleci z 90 roku. niewiem jaka masz instalke i jak założoną ale jak masz srubkę to może ją ciutek sprubuj odkręcic moze i parownik niedomaga i niema wydajnosci ale przy tej mocy i pojemnosci to parownik niepowinien byc za słaby.a od poczatku tak marnie chodził ??

No właśnie wydaje mi sie że nie. Teraz chyba jest troche słabszy. Kiedyś dawał redę 150 na gazie bez problemu. Nie znam sie i nie wiem jaka to instalacja w każdym razie Elpigaz (kometa) czy jakoś tak.