Padł akumulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
temat poruszany, ale pytanie brzmi czy można autko odpalic bezkarnie na tzw. pych? Słyszalem , że przy silnikach 16V to może grozić przeskokiem paska rozrządu, a może czymś innym? Pozdr

W kazdym silniku z paskiem rozrzadu istnieje taka mozliwosc. Jednak osobiscie nie znam osoby ktorej przeskoczylby pasek poprzez odpalanie na pych
Jesli jednak chcesz miec pewnosc, pozycz od kogos prad i tyle

właśnie wrocilem z norauto. Nie mają akumulatorów z płaskimi klemami.Teoretycznie sa przejściówki z okrągłych na płaskie, ale do tej przejściówki nie podejdzie taka czarna plastikowa skrzyneczka dokręcona do plusowej klemy ( coś jakby z bezpiecznikami ??) z której odchodzą 2 kable napięciowe i muszę szukać akumulatora z płaskimi klemami. ufff. Boję się że czeka mnie serwis forda. Macie jakieś lepsze pomysly??

po odpowiednim podgięciu i zmodernizowaniu blaszki od bezpieczników da rade zamontować to do okragłych klem akumulator z płaskimi klemami to żaden problem tylko poszukaj w innych sklepach motoryzacjnych

Mi ostatnio zamontowali jak kupiłem aku z okrągłymi klemami za dodatkowa opłata 20zł.Trochę przycięli ta blaszkę z tej puszki i jest git.

Witam w sklepach z częściami można kupić tzw. przejściówki z okrągłych na płaskie tj. koszt około 14 zł.taka cena jest właśnie w Poznaniu. Montujesz i jedziesz. Pozdrawiam

Ja niedawno miałem ten sam problem. Zastanawiałem się i wybrałem aku na płaskie klemy Centrę 54Ah/540 za 179zł. Co prawda jest to akumulator obsługowy ale podobno nie ma "bezobsługowych" i o każdy trzeba odpowiednio dbać.

są bez obsługowe akumulatory właśnie w zeszłym tygodniu kupiłem i zapłaciłem 210 zł i z płaskimi klemami firmy BOSCH