Fiat Punto I 1.2 75KM LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z moim samochodem to jest Fiat Punto 1 generacji z silnikiem 1.2 75 KM. Niedawno zatarłem pompę paliwową i kupiłem nową ale teraz samochód zachowuje się dziwnie, tzn jak wciskam pedał gazu to nie równo trzyma obroty, dziwne troche to jest bo np dochodzi do 4 tys obrotów po czym spada do dwóch i znowu rośnie i spada aż w końcu osiąga max. obroty, tak jest na postoju a co sie z tym wiąże nie da sie jechać na benzynie ponieważ szarpie autem. Ktoś mi powiedział żebym odłączył akumlator na 24 godz. a pozniej odpalić na benzynie i poczekać aż sie zagrzeje silnik i powkręcać na obroty i zobaczyć co będzie. Tak też zrobiłem i faktycznie udało sie samochód normalnie wchodził na obroty i nie przerywał, no ale po 2 może 3 godzinach jak sprawdzałem czy wszystko jest dobrze to okazało sie że nie jest, działo sie tak samo jak wcześniej. CO MAM ZROBIĆ, PROSZĘ O RADE.
Pozdrawiam.

witam.
Instalacja gazowa przeprogramowuje ci kompa benzynowego.
Zamontuj sobie przekaźnik na pamiec do komputera i będziesz mial po problemie. Na 99% to jest PIN nr. 6 na kompie.

Dziękuje za wiadomość, sprawdzę to i jeszcze się odezwę. Pozdrawiam.

Może też tak być że nie taką pompe paliwa Tobie założyli np zamiast taką co pompuje 3 bary dali co tylko 1 bar

spoko ale sam sobie zakładałem pompe i napewno założyłem 3 bar
pozdrawiam