| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
seweryn80 Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2007-03-14 13:10:06 Witam Mam omegę A 2.0 instalacja 2 generacji stag 50 i wcześniej był parownik lovato, działała bez problemów około 3 lat 50 tyś zrobione pada parownik. Objawy działa na gazie jak jest skrajnie zimny tj rano wsiadam odpalam czekam aż sie zagrzeje trochę, na benzynie przegazówka 2200 pyk jedzie na gazie jade do sklepu na cpn gdziekolwiek gasze silnik potem wsiadam nie ważne 1 minuta czy 2h odpalam przegazówka pyk i buuuuuuuuuu gasnie. U gazowników tak było robione wywalony krokowy na śrubie było na moment to samo styki to samo elektrozawory działają gaz jest. Ok wymiana reduktora. Nowy tartarini chodził dokładnie 1 tydzień i to samo, czemu omega wykańcza reduktory czy co to może być proszę o poradę. Lub jakiegoś dobrego magika gazowego ze śląska okolice Będzina na tamten mam gwarancje, ale chyba ten zakład zamkną, bo się ostatni pracownik zwolnił. |
seweryn80 Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2007-03-15 11:08:08 ja tamten lovato rozebrałem wyczyściłem złożyłem zamontowałem i dalej to samo czujnik temepratury mam już wyłączony w programie
cholera co to za fatum i jeszcze ma gas podrożeć |
Mariann Vectra B Słupno | 2007-03-15 12:28:54 Sprawdź jeszcze elektrozawór powinno być słychać wyraźne pyknięcie jak się przełącza na gaz. ja tak miałem i winny był elektrozawór przy filtrze gazu. |
seweryn80 Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2007-03-15 16:18:00 noi narazie sam naprawiłem załatwiłem sobie elektrozwór z filtrem gazu zamiana i działa teraz mam nowy reduktor i 300zł mniej i chyba nie potrzebnie go wymieniałem |