[K] Zamek pokrywy bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ludziska, gdzie kupic w Warszawie zamek poktywy bagażnika. Bagażnika zamyka się po ......którymś tam razie, ale już wiem że poszła chyba spręzyna-ten chwytak w zamku lata swbodnie.

Cytat:
2007-03-24 21:40:34, AsterixGal pisze:
Ludziska, gdzie kupic w Warszawie zamek poktywy bagażnika. Bagażnika zamyka się po ......którymś tam razie, ale już wiem że poszła chyba spręzyna-ten chwytak w zamku lata swbodnie.

1. Wykrecic zamek
2. Obejzec sprezynke gdzie pekla u mnie pekla na uchu wiec udalo sie zrobic
3. Wymontowac sprezynke
4. Odgiac jeden zwoj i zrobic nowe ucho
5. Zalozyc sprezynke po "regeneracji" lub dobrac jakos podobna (troche jest z tym kombinacji, bo dostęp kijowy a zamek jest nitowany
ale przy pomocy pesety dalem rade)
6. Wkrecic z powrotem zamek w klape i po robocie.

Czas operacji 20 min koszt 0 zł

Cytat:
2007-03-24 22:48:03, vitex pisze:
1. Wykrecic zamek
[...ciach]

Sukinsyn jest tak przykręcony, że nie dałem rady go odkręcić...wczoraj ok21 ...

Zamek kosztuje ok.15-20zł w Moto-Kor.Potrzebne są torxy do odkręcenia.

Cytat:
2007-03-25 14:01:21, Dzidziul pisze:

Baaardzo ZDROWE podejście do sprawy !

Cytat:
2007-03-25 14:01:21, Dzidziul pisze:

Nawet nie wiedzialem, ze tyle kosztuje. Mi pękła w niedziele wiec i tak bym nie kupil a auto z otwartym bagaznikiem pod blokiem w nocy to nie jest dobry pomysl. Zamiast torxów mozna uzyc dobrze dobranego plaskiego wkretaka.

Cytat:
2007-03-26 00:05:06, vitex pisze:
Nawet nie wiedzialem, ze tyle kosztuje. Mi pękła w niedziele wiec i tak bym nie kupil a auto z otwartym bagaznikiem pod blokiem w nocy to nie jest dobry pomysl. Zamiast torxów mozna uzyc dobrze dobranego plaskiego wkretaka.

he he
Ja to już też przerabiałem....oczywista że miałem szczere chęci naprawić...natomiast zniechęcił mnie widok nitowanych blach itp...w odruchu rozpaczy zatelefoniłem na sklep i sam się zdziwiłem że to kosztuje tak niewiele ....nie mówiąc o tym że niezmiernie mnie to ucieszyło ułatwiło mi życie ....30 minut i miałem nowy "zamek"

Pozdrawiam

Cytat:
2007-03-26 00:05:06, vitex pisze:
[ciach...]

Zamiast torxów mozna uzyc dobrze dobranego plaskiego wkretaka.

Płaski powiadasz...nie wiem dlaczego ale tak samo pomyślałem (zabrakło mi odpowiedniego rozmiaru torx'a) i dwa płaskie poszły się kochać. Chyba mam za dużo "pary" w łapach

Cytat:

Jejku, taki kawał, tam jeszcze wrony dolatują Poszukam gdzieś bliżej, a w ostateczności będę musiał pojechac tam. Dzięki serdeczne za pomoc

no i po kłopocie. Nowy zamek za 17zł i jakieś 5min roboty.
Diagnoza starego zamka...pękła sprężynka, i tak jak to pisał Vitex upitoliło się samo ucho, więc pewnie zreanimuje w wolnej chwili.