President Florida + .... ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Koledzy,
dopiero w sumie zaczynam przygode z radyjkiem, wiec chcialbym sie Was poradzic. Antenke mam juz w zasadzie wybrana, zdecydowalem sie na President Florida, ze wzgledu na dyskretny wyglad i niezle parametry. Chociaz moze poradzicie mi jakas lepsza antenke? Zalezy mi na tym, aby byla stosunkowo mala, co wynika z charakteru mojej pracy. Czesto jest tak, ze w jedna strone jade autem, a w druga pociagiem, wiec nie chce sie nosic z 1.5 metrowym batem Poza tym glownie jezdze po miescie, wiec tak dlugi bat nie jest mi raczej potrzebny. Chcialbym do tego dobrac sobie jakies radyjko, ale nie ukrywam, ze stosunek ceny do jakosci, jest dla mnie podstawowym parametrem, z naciskiem na cene.

Kolego przydalo by Ci sie równiez jakies male radyjko, z odpowiednim stosunkiem ceny do jakosci- polecic Ci tutaj moge Unidena 520!!! A na takie parametry jak zysk nie ma co patrzec w antenkach, poniewaz kluczowym parametrem jest dlugosc-im dluzsza antena tym lepsza i wiecej zbiera!!!

Czyli jednak moj pomysl ze lepsza dobra krotka niz kiepska dluga byl chybiony? Widze ze na allegro chodza po ok. 300 zeta, wiec nie ma tragedii w sumie. Bedzie to radyjko ladnie gralo z ta antenka?
A powiedzcie mi jeszcze czy jest jakakolwiek roznica miedzy unidenem 520 a pro 520 XL?

[ wiadomość edytowana przez: ziemczon dnia 2007-02-27 09:58:35 ]

Twój pomysl byl chybiony widac, ze nie czytales uwaznie forum !!!!Nie ma zadnej róznicy bo to to samo radyjko!

To prawda, bo jestem tutaj swieżakiem.

witam
W sumie to ja koledze zabardzo nie pomoge gdyz ja z podobnym pytaniem. Ale radio juz mam na oku uniden 520 chyba nie ma lepszego radia do mobila ale co do anteny to chce sobie kupic tez jakas krotka antenke zeby zestaw wrzucic do plecaka i wsiasc w PKS lub PKP jechac po auto i wracac juz na cb-radiu
zastanawialem sie nad President Florida

President Florida widzialem ze sporo uzytkownikow ma ta wlasnie antene. Antena jest mala nie rzucza sie w oczy itd...
myslalem tez o MIDLAND 18-244 magnesowa(to juz tak po kosztach) ale chetnie poznam opinie was...? chyba ze macie jakies inne propozycje krorkich anten na magnesie cos w cenie florydy...?

dzieki

Cytat:
myslalem tez o MIDLAND 18-244 magnesowa

Kolego ja Ci odradzam tego czegos ( nie mozna nawet tego nazwa antena!!!

Kolega podobnie jak ja w wypozyczalni samochodow pracuje? Wlasnie moj pomysl na mala antene wzial sie z tego samego powodu.

kolego ziemczon

Ja pracuje jak chyba wiekszosc kierowcow jestem specjalista ds. zaopatrzenia (ale to ladnie brzmi). Jezdze przewaznie jednym autem ale zdarza sie ze mam jezdzic dwoma a czasem wiencej a ze radio mam juz w swoim aucie gdzie spisuje sie dobrze ale antene mam dluga i tak troche przeszkadza a o plecaku to mozna tylko pomazyc poprostu sie nie miesci.

Ja latam na Unidenie 510XL + president florida i jestem zadowolony z tego zestawu.

No dobrze a czy są jeszcze inne anteny nie za długie polecenia? Nawet moze byc do 0,5 m ale jaka?I oczywiscie nie droga!!

President Florida za 120 zeta na allegro.

ma ktos moze zestawik Uniden 520 + Florida? Interesuje mnie jak to dziala. jakie osiagi?
ja mam teraz wlasnie U520 plus hustlera. ogolnie jestem zadowolony z tego zestawu ale tak jak koledzy pisza wczesniej, czasami przydalaby sie antenka mniej rzucajaca w oczy

Rewelacji na florydzie to nie ma, lepiej zostan przy tym hustlerze, bo nie ma co zamieniac "siekierki na kijek"

A poza tym zostal stworzony specjalnie dla nowych uzytkowników ranking antenek!!! Wiec z takimi pytaniami odsylam do rankingu!!!

wiem ze jest jescze z krotkich anten jest LEMMka ale nie wiem jak sie na tym smiga?
Lemmki to nie sa az takie zle? Chyba?