Tuning tlumika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam w moim malcu nowo co zalozony zwykly tlumiczek seryjny
jak go moge jakos przerobic zeby dobrze brzmial i jakoms koncuwe bym musial do niego przyspawac chyba ,najpierw bym musial chyba obaciac tam starom koncuwke ???? bo ona jest taka skrzywiona czy to sie moze da wyprostowac nappiszcie cos o przerabianiu zywkly seryjnych tlumiczka

to troszke schrzaniles kupujac serie
jak szukasz jako tako brzmienia to z serii nie uzyskasz
moze uda ci sie sprzedac tlumika komus i skolowac np. wupexa
ja znalazlem na zlomie za 10 pln

to jeszcze nie byl muj malec jak go kupowano a za ile mozna obchnac taki seryjny?? nowy jest

nowy tłumik fabryczny w sklepie kosztuje jakoś 30 zeta... (nowsza wersja, stara nie wiem). końcówkę możesz przespawać, ale dźwięku to nie zmieni zbytnio (wiem, bo mam rurkę wspawaną). taki zabieg zmienia dźwięk bardzo w wupexie, jak usuniesz starą końcówkę z dyfuzorem. teklę możesz kupić już za 60-70 zeta, wupexy koło 100

polecem tumniik TEKLA bardzo fajnie brzmi wedug mnie lepiejk niz MICHAEL WUPEX a koszt TEKLI 60 ZŁ NOWY

a ja polecam serie...
tylko obetnij sobie to zwężenie na rurce i ew. dospawaj coś wg. uznania...
wupexy na hamownich nie wypadają lepiej...
a dźwięk? powyżej 4000 obrotów nie ma różnicy seria/wupex/tekla

Masz święta rację!! Ja dziś kupiłem serię i zaraz po powrocie do domu pociołem go i szykuje sie do dospawywania "końcówki".

ja wole jakiegos wupexa albo tekle

wiem ze gorzej wychodza na hamowniach (ale faktem jest ze różnica niewielka), ten dzwiek na wolnych obrotach i to harczenie przy spuszczeniu z gazu jest nieosiagalne przy serii!!!!!

Posłuchałbyś tłumiczka Nevady to zmieniłbyć zdanie!!Faktem jest,ze nie jest to buczenie ale .... Poprostu miodzik!! Też teraz nad czymś takim pracuje!! Ceny takich wytworów jak tekla czy wupex sa za duże w stosunku do ich niskiej jakości. A dźwięk? Przyznam, ze nie jest źle ale mi nie odpowiada, a pozatym zaczyna szeżyć sie wśród "dresów", a ja nim nie jestem!!

"dresem" nie jestem i wali mnie co oni robia, ale fakt ze duzo malczakow ma wupexy

wiesz, kazdy robi to co lubi [ ja buczenie ty /nie obraz sie/ pierdzenie /soracz ale nie domyslam sie jak mozna inaczej okreslic ten dzwiek/ ] - a ja tez lubie jak na zlomie oferuja oryginalnego wupexa za 10 pln fakt troche zardzewialy ale szczelny w 100% i przeżyl walniecei w kraweznika
nie slyszalem tych waszych wytworow, moze warte zachodu
mozecie opisac przerobke i wrzucic na www.FnF

nie wiem, co robicie z tymi wydechami oprócz zmiany tej końcówki, ale u mnie różnicę w dźwięku dało się słyszeć tylko w zamkniętym pomieszczeniu, na zewnątrz mało co, najbardziej słychać "szmery ssania ". ja teraz jeżdżę na bredzie i to jest dopiero wypas dźwięk wg mnie, naprawdę głęboki, zwłaszcza na niższych obrotach. co do jakości tłumików, to wg mnie najtrwalsze są seryjne te aluminiowane. wupex po kilku pękaniach w końcu do niczego się nadawał (niecały rok jazdy), nie wspomnę o stanie "blacharskim" (rdza), a duża puszka przejeździła prawie rok, w tym całą zimę i mało co po niej widać ślady użytkowania

aha, jeszcze jedno: rozciąłem kiedyś swoje dwa wydechy-serię i wupexa i zasadniczą budową wogóle się nie różnią!! najistotniejsza różnica to chyba końcówka z dyfuzorem, no i w środku na tych rurkach w wupexie jest więcej małych dziurek, kiedy w serii jest mniej większych

Ludzie po co kupwać sportowe tłumiki kupuesz końcówke kawałek rury wywalasz seryjną końcówke (całą rure razem z wygłuszaczem potem troche spawania) EFEKT ZAJEBISTY Pozdrowinka

Peeryt!! Dokładnie tak, lubię pierdzenie i to nawet czasami głośne. Nie obraziłem sie bo niby czemu, każdy z nas ma inne upodobania słuchowe tak więc cemu by sie tu obrażać. Akońcówka wygłąda zbyt popularnie, najlepsze wyjście to dospawać kawał rury wydechowej o średnicy 50 mm. To dopiero wyglada!!

moze wieksze te koncowki do malucha Ja sie musze pochwalic ze widzialem malucha z koncówka zrobioną z rynny moze waro nad takim czyms pomyślec
Niech ktos kupic ten tlumik ejector michaela...sprawdzimy ile jest to warte

ja mam w swym malcu wupexa twin (dwurura) wywaliłem z niego tylko te siatko z końcówek z gada zaje... motor ładnie chodzi, ale nie tak głośno jak strumień