Felgi - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie jestem pewien, czy można Duperelki zaśmiecać takimi tematami, ale już trudno.
Mianowicie chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z Was wie, gdzie mozna dostać felgi aluminiowe R15, które byłyby pełne, tj. jednobryłowe, bez wyrzeźbionych ramion. To fanaberia, wiem wiem, ale widziałem je w programie telewizyjnym na Discovery "Amerykański Hot-rod" gdzie w zakładzie Boyd'a zakładano takie próbne felgi do samochodów, które trzeba było na chwilę postawić na kołach.

Jest to po prostu felga, pełna w środku, jedynie z dziurami na śruby. Właśnie z ojcem wykańczamy Forda Crown Victoria z '87, dla którego poszukujemy takich właśnie felg.
Pytałem już w okolicznych zakładach sprzedających, prostujących felgi, ale na moje pytanie patrzyli na mnie jak na idiotę i chowali wszystko co cenne.

..Wydaje mi sie ze oni felgi robia na zamowienie.. Poszperaj na forach "Cult Stylle"

Ramiona w felgach to nie tylko ozdoba. To również chłodzenie tarcz/bębnów. Po założeniu "pełnych " felg na pewno będą się hamulce przegrzewać.

garbus
omega dragster maja takie felgi, Centerline.
jest tego troche na eBay, poszukaj.

Ilku, być może, ale w tym samochodzie nie bedzie to tak dokuczliwe.

Zorku, bardzo Ci dziękuję za linki, dokładnie o takie felgi jak ma ta omega mi sie rozchodziło. Nie wiedziałem, czy ktoś mój opis będzie w stanie zrozumieć, ale jednak PS: Omega, która jest w linku oddaje w 90% moje podejście do samochodów. Ma mieć 4 słuszne kółka, gaźnikowe V8 i klatkę.

Jak już się uda skończyć Victorię, to podam wam link do zdjęć, być moze juz z tymi felgami.