| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-06-07 00:20:56 Zostałem dzisiaj uświadomiony przez Grzesia. Od nowoscie wiedzialem, ze na wyposazeniu jest latarka, ale kiedys jak moj ojciec chcial zima wymieniac kolo i bylo ciemno i ja podlaczyl do gniazda zaplaniczki to nie swiecila. Pomyslelismy, ze zarowka przepalona i latarka poszla na miejsce i od tamtego czasu (troche ponad 10 lat) nie byla uzywana.
I dzisiaj tak sobie gadałem z Grzesiem i on mi powiedzial, ze do niej jest specjalne gniazdo koło kolumny kierownicy. Czy wszyscy o tym wiedzieli oprocz mnie??? Normlanie przed chwila biegłem w laczkach to sprawdzic, ale bylem malo wytrwaly i nie cnie obadalem - jutro ide dalej poszukiwac gniazda |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2003-06-07 00:29:56 W Samarach to gniazdo jest pod maską "obok" skrzynki z bezpiecznikami. To jest po lewej stronie...
U Ciebie pewnie też będzie w tych okolicach, ale ze zrozumiałych względów głowy uciąć sobie za to nie dam Czy wszyscy wiedzieli??? Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee Najwyżej kilkadziesiąt osób! Uszy do góry! PS A ja mam nawet radziecką latarkę (+org.pudełko), której to latarki nie było w stand. wyposaż. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-06-07 00:37:24 Piotr,w 2107 to jest wewnątrz auta.
U mnie znajduje się obok dźwigni ssania.Na wysokosci ogranicznika tejze dźwigni wraz z przyciskiem do kontrolki ssania.Patrząc z perspektywy kierowcy,to kilka centymetrów na lewo od ssania.Gniazdo jest umieszcozne pionowo.Nic tam nic widac,trzeba na wyczucie albo kłasc sie na podłoge pzdr i miłych poszukiwan Grzesiek |
pawel_krakow | 2003-06-07 00:39:27 Ja tez ni wiedziałem do czego to gniazdo w samarze, bo żadna wtyczka do niej nie pasowała. Ale jest i ...działa |
Andy Lada 2106 Stalowa Wola | 2003-06-07 01:54:37 Ja również mam na wyposażeniu tą latarkę, podłączaną do gniazda zapalniczki. Tylko nie wmawiajcie mi, że mam drugie wejście na zapalniczkę w moim klasyku, ktoś napisał, że w klasykach nic się nie zmieniło tylko reflektory - jeżei tak to gdzie to niby jest (rozbierałem to auto prktycznie całe i nigdzie nic nie widziałem takiego)????- chyba, że chodzi o coś innego
Andy |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-06-07 02:03:09 ta latarka co ją mam,nie pasuje do gniazda zapalniczki Gniazdo jest tam gdzie opisałem |
kacper97 (M) SYMPATYCZNY GOŚĆ Suzuki Vitara Warszawa | 2003-06-07 06:32:49 w nivie jest pod maską ale w związku z brakiem możliwości kupna takich wtyczek luzem zmieniłem gniazdo ruskie na standardowe od zapalniczki |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-06-07 08:28:53 a ja odkrylem, ze w mojej 2107 moge podlaczyc pod maska. Wykrecam zarowe od oswietlenia silnika, i nieco na chama wciskam wtyk od latarki. I dziala, tylko pozycyjne trza wlaczyc...
a do zapalniczki tez pasuje, tylko tzreba pokrecis wtykiem. Moja lampa to taka latareczka na zarowke od tylnych swiatel, z zakrecanym deklem... chyba oryginalna, bo opisana po rusku... |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-06-07 11:39:52 Małe sprostowanie co do umieszczenia gniazda:
znajduje się ono za ssaniem,a nie jak napisałem na jego wysokosci. Ok 7-8 cm za dźwignie i przy samej kolumnie kierowniczej. Pzdr Grzesiek |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2003-06-08 15:19:37 No to fajnie bo juz myslalem ze ta latarka jest z jakiegos innego samochodu. Kiedys szukalem tego gniazda chyba ze 2 godziny i zrezygnowalem |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-06-08 16:25:07 umieszczenie tego gniazda świadczy o sposobach i krętych ścieżkach modyfikowania klasyków. U mnie np. osłona dolna kolumny kierowniczej istotnie przeszkadza w wetknięciu tej wtyczki ( nie miałem pojęcia o tym ustrojstwie)... Projektant tej osłony chyba też zapomniał o jego istnieniu!
Innym przykładem jest takie dziwne umieszczenie włącznika świateł awaryjnych, że kierowca go właściwie nie widzi...Pewnie we wcześniejszych wersjach przy węższej kierownicy nie było takiego problemu. |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-06-09 11:50:20 Gniazdo znalazłem, ale latarki nie mam. Mam jakąś inną, chyba od niwy z przerobionym wtykiem na zapalniczke. Czy niwy miały identyczną latarke? |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-06-09 20:29:47 Witam
Mialem takie lampki w poprzednich Ładach, kiedys takie gniazda były takze w autach innych marek, potem standard zarzucono. ale dzisiaj na staci bezynowej widziałem w sklepie lampkę z takim wejsciem jak w 2107 + przejciówka na standartową zapalniczke... PS.. wsciekły na gniazdo zapalniczki w Ładzie, przerabiam je właśnie by pasowała mi ładowarka do telefonu i kilka innych gadżetów..., |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2003-06-09 22:00:57 Po 13 latach lampka zaswiecila po raz pierwszy |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-06-09 23:10:47 Ufffff nie byłem sam |