MotoNews.pl
6 Tempomat w Omedze A 2.3 TD (241615/72) - NT

Tempomat w Omedze A 2.3 TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam, czytam, myślę i nic mi do głowy nie przychodzi w sumie, bo nie wiem jak to dokładnie jest w Omedze 2.3 TD. Czy jest możliwość założenia tempomatu do tego silnika? Chodzi mi o wersje z manualna skrzynią biegów. Jakieś pomysły na wykonanie? Bo sam nie widziałem omegi A 2.3 z tempomatem.

najwazniejsze pytanie to to czy masz licznik na linke czy joz elektroniczny.Reszta nie jest problemem.

Licznik mam na linkę ostatnio właśnie z nerwami wymieniana, bo się zerwała, ponieważ pancerz był zagięty.

czyli masz 2 opcje chcac tempomat
Zalozyc impulsator przelotowy z wersji taxi(bylo cos takiego)
lub zalozyc ori z opla i wymienic sam licznik na elektorniczny.Reszta to joz tylko formalnosc

A no tak wersje TAXI widziałem, tylko skąd taki impulsator wykombinować, jeśli taka wersja omegi nie była zbyt popularna. A co do drugiej opcji: o co chodzi z "zalozyc ori z opla". Nie rozumiem ori. A nie wiesz może od którego rocznika licznik jest elektroniczny. No i co do tego licznika będzie przerobić?

ORI OEM Custom wszystko oznacza okreslenie orginalne fabryczne.
Np kupisz od omegi 2.4 czy 2.6 badz 3.0 impulsator do skrzyni Wszystko pasuje bez kombinacji do ciebie.I z takie samej oemgi kupujesz licznik w wersji bez linki.Rozbierasz go wykrecasz sam licznik i wstawiasz w swoj(bo ty masz inny obrotomierz).Montujesz 3 kable i wszystko dziala

Tak wiem jestem glupi Chodziło o oryginalny... No to teraz tylko kwestia czym napędzać ten elektroniczny licznik?

Ok jesteś wielki zabieram się za poszukiwania no i jak zbiorę wszystko do kupy zoacbzymy co z tego wyjdzie

Podjedź do gościa który legalizuje taksometry w Twoim mieście, powinien posiadać taki właśnie impulsator.