Wskażnik paliwa pokazuje 15l. a becia staje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jadąc wskaznik poziomu paliwa schodzi do piętnastu liter a jej brakuje paliwa po do tankowaniu jedzie dalej , mam jeszcze problem w trakcie jazdy traci moc zwalnia nawet przy wciśniętym pedale gazu strzeli 23 razy w rurę i znowu jedzie normalnie co to może być

Używaj jakiejś interpunkcji bo nie da się Ciebie kompletnie zrozumieć. Gdyby mi auto strzelało 23 razy podczas jazdy to przesiadłbym się na rower.
Pozdrawiam

Pewnie coś zepsute.A ze wskaznikiem to częściej musisz lać do pełna albo czujnik se wymień ale jak będziesz tankował po 10 litrów to wkrótce to samo będzie.Sprawdzone 5/5 aut.

Sprawdź, czy przesuwają się swobodnie obydwa pływaki (może któryś zacięty).
Ewentualnie nie ciągnie paliwa z drugiego zbiornika i dlatego masz takie a nie inne wskazania.
Wyjmij obydwa czujniki paliwa i drutem zmierz poziomy paliwa w zbiornikach - będziesz pewny.

Cytat:
2007-02-24 17:45:59, biem pisze:
Używaj jakiejś interpunkcji bo nie da się Ciebie kompletnie zrozumieć. Gdyby mi auto strzelało 23 razy podczas jazdy to przesiadłbym się na rower. Pozdrawiam

sory chodziło mi oczywiście o 2 lub 3 razy przy 23 też bym się przesiadł na koło

Cytat:
2007-02-24 18:08:53, maniek6210 pisze:
Pewnie coś zepsute.A ze wskaznikiem to częściej musisz lać do pełna albo czujnik se wymień ale jak będziesz tankował po 10 litrów to wkrótce to samo będzie.Sprawdzone 5/5 aut.

ja przeważnie tankuje około 20 lub 25 liter to zależy ile jest miejsca w baku a wskaźnika jeszcze nie sprawdziłem

A ile przejeżdżasz na tych 20 litrach? Jeśli mieścisz się w normach to z pewnością padł Ci wskaźnik bądź zawiesił się pływak w pompie.
Pozdrawiam

proponuje zatankowac 40 litrów,a 20 traktować jako rezerwe i masz po problemie

Cytat:
2007-04-27 18:13:22, bruti520 pisze:
proponuje zatankowac 40 litrów,a 20 traktować jako rezerwe i masz po problemie

to nie jest rozwiazanie problemu tylko jego obejscie..

pzdr