MotoNews.pl

Migracja z II Gen do Sekwencji...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się nad przerobieniem mojej instalacji LPG BingoS
na sekwencje, mam silnik z wielopunktowym wtryskiem i masę problemów z tą instalką

Jako że butla z gazem i wszystkie przewody są już na miejscu zastanawiam się czy samemu nie podołam tej przeróbce... czy montaż listwy wtryskowej wymaga jakiegoś specjalnego precyzyjnego sprzętu?
Parownik w II Gen różni się od tego stosowanego w instalacjach IV Gen?

Reduktor sie rozni. Caly przod instalacji musisz wymienic , zostaje tylko butla i przewody , no i moze elektrozawor pod maska. Montaz listwy nie jest skomplikowany , problem moze byc tylko z dyszami wtryskiwaczy w kolektorze dolotowym .Potrzebna wiertarka, gwintownik, klej , i ktos , kto powie Ci gdzie i jakie dysze umiescic.

tak jak marcinj napisal. praktycznie zostanie Ci butla z przewodami. gra nie warta swieczki. znajdz sobie porzadnego gazownika to Ci zrobi intalacje ktora masz

Cytat:
2008-09-16 19:19:11, mackol pisze:
Zastanawiam się nad przerobieniem mojej instalacji LPG BingoS na sekwencje, mam silnik z wielopunktowym wtryskiem i masę problemów z tą instalką Jako że butla z gazem i wszystkie przewody są już na miejscu zastanawiam się czy samemu nie podołam tej przeróbce... czy montaż listwy wtryskowej wymaga jakiegoś specjalnego precyzyjnego sprzętu? Parownik w II Gen różni się od tego stosowanego w instalacjach IV Gen?

daj sobie chlopie spokuj !!! kolejny garaz w Polsce ma wyleciec w powietrze jak bedziesz ze szwagrem przerabial II gen na IV ??

jezeli sie pytasz czy parownik sie rozni ..... chlopie - daj sobie siana

ludzie - miejcie troche rozsadku

[ wiadomość edytowana przez: vitobit dnia 2008-09-16 22:36:37 ]

prosze mi wierzyć,ze następnie po tym montazu i tak pojedziesz do gazownika wszystko poprawić i zaplacisz tyle ,ze doplacisz do tego interesu swojego życia..

Cytat:
2008-09-16 22:35:03, vitobit pisze:
daj sobie chlopie spokuj !!! kolejny garaz w Polsce ma wyleciec w powietrze jak bedziesz ze szwagrem przerabial II gen na IV ?? jezeli sie pytasz czy parownik sie rozni ..... chlopie - daj sobie siana ludzie - miejcie troche rozsadku [ wiadomość edytowana przez: vitobit dnia 2008-09-16 22:36:37 ]

Chłopie siana to ty sobie daj z takimi odpowiedziami żeby wysadzić garaż przy takiej robocie trzeba być PIERWSZOLIGOWYM DEBILEM a
taka osoba nie potrafi włączyć komputera więc ja się nie łapie

Przecież poza montażem wtrysków reszta roboty jest banalna.
Czy tobie się wydaje że żeby odkręcić/przykręcić rurkę podłączyć/ odłączyć kabelek trzeba być tak zwanym "gaziarzem" swoją instalacje sam musiałem poprawiać po gazownikach bo spaparali sprawę i miałem mały wyciek przy butli, a zresztą grzebałem przy mojej instalacji ze sto razy i nie było mowy o jakim kolwiek zagrożeniu wybuchem wystarczy UŻYWAĆ MÓZGU!

Pozdro

Cytat:
2008-09-17 17:38:27, mackol pisze:
Chłopie siana to ty sobie daj z takimi odpowiedziami żeby wysadzić garaż przy takiej robocie trzeba być PIERWSZOLIGOWYM DEBILEM a taka osoba nie potrafi włączyć komputera więc ja się nie łapie Przecież poza montażem wtrysków reszta roboty jest banalna. Czy tobie się wydaje że żeby odkręcić/przykręcić rurkę podłączyć/ odłączyć kabelek trzeba być tak zwanym "gaziarzem" swoją instalacje sam musiałem poprawiać po gazownikach bo spaparali sprawę i miałem mały wyciek przy butli, a zresztą grzebałem przy mojej instalacji ze sto razy i nie było mowy o jakim kolwiek zagrożeniu wybuchem wystarczy UŻYWAĆ MÓZGU! Pozdro

no to zamontu sobie sekwencje

naprawde trzymam kciuki i jestem ciekaw efektów po robocie

Witam,

jak będziesz to robił to nie zapominaj o wiórach po wierceniu w kolektorze. Masz trzy metody, aby ich uniknąć:
1. Zdjąć kolektor dolotowy.
2. Odkurzacz
3. Kompresor (pamiętaj o BHP i wierć w okularach)