MotoNews.pl

Głośniku przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
JVC Własnie dostałem nowe radyjko, chciałem wymienić głośniki z przodu na coś niby orginalnego czyli 130mm, a tu zoonk nie pasują, własnie sie dowiedziałem że tam orginalnie wchodzą 120mm nio i się zdenerwowałem i teraz wsadzę 165mm na dystansie

Wchodzą, wchodzą. Bez problemu. Tylko musisz trochę popieścić. Wyciągasz oryginały i wciskasz nowe. Jak nie wchodzą całe i trochę wystają, to możesz dać jakiś cienki pierścień dystansowy i przykręcasz. Musisz tylko poprzycinać tą oryginalną gąbkę na uszka od nowych głośników. Od biedy zamiast pierścienia dystansowego możesz dać nawet jakąś piankę i tylko równo na śrubkach podociągać.

też o tym myślałem ale niestety on wtedy zawiesza sie na koszyku i za dóżo wsytaje głośnik. potem jak zakładam poszycie drzwi to wszystko na śćisk dopycham

Więc jesli chcesz 13 w te oryginalne plastyky montować to musisz je troche porzeźbić i podciąć ten kant co zaczepia o kosz głośnika. Nie idzie to w dobrą strone ponieważ osłabiasz konstrukcje i może drżeć.

Moja rada taka, zdenerwuj się na maxa i zakładaj te 16

głośniki jak się mocno zdenerwuję to cos takiego wsadzę

Cytat:
2007-03-16 13:24:36, erni_84 pisze:
głośniki jak się mocno zdenerwuję to cos takiego wsadzę

Wstaw ja to mam i żałowałem tych 300 zł.

AŻ TAK ŹLE?

a ja zmieściłem 13 w oryginalne koszyczki. Musiałem tylko przytopić troche krawędzie bo koszyk nie chciał wejść

Mi się udało jedeną 13 zamontować ale pilnikiem ostro krawędzie przypiłowałem i wraz nie jest jak potrzeba

Cytat:
2007-03-18 11:36:16, erni_84 pisze:
Mi się udało jedeną 13 zamontować ale pilnikiem ostro krawędzie przypiłowałem i wraz nie jest jak potrzeba

jak to zrobiłeś? miałeś wcześniej orginalne głośniki? daj znać na gadu

wcześniej były orginały, potem wsadziłem 10 Tonsile(je się bardzo łatwo montuje, gdyż wystarczy przyciąć tylko ich krawędzie i wkleić w adaptery) teraz chciałem wsadzić ordinały tylko tam siedzą 12 a nie 13. A 13 u mnie siedzi tak że dotylka do atrapy i prz większym basie wszytsko aż podskakuje