Czy ktos?www.fiat500sport.com?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos z was korzystal/zamawial cos z tej strony??Doszlo??jak sie placi??itd itp....

A moze ktos ma kolektor do pandy 30 i webera DCOE???na sprzedaz??

co tam w toruniu nikogo nie macie co by kolektor zrobil do tego webera

Mamy...tylko jeden nie ma czasu...drugi nie chce mi zrobic(nie wiem czemu...) a trzeciego nie bede prosil i nie dam mu zarobic...zreszta i tak by ze mnie zdarl...a Swiatek chce 450zł za stalowy na dodatek...

wiec ja coprawda nie korzystałem z tej strony ale wiem od znajomych ze cieżko się z nimi wspólpracuje i do cen trzeba doliczyć włoski vat, podobno z agranice to nic nie wysyłają

a moze ktos wie gdzie i za ile mi ktos taki kolektor zrobi...moze ktos juz robil???
dzieki...
teraz to juz tylko hamuje mnie ten kolektor...przed zalozeniem webera i pandy

jak masz plany tego itp to w kraku bez problemu można zrobić. chyba, że chcesz, żeby ktoś to dopiero zaprojektował (obliczył jakoś czy coś) to nie wiem...

Nie potrzeba nic obliczac...trza zrobic plytki ktore beda mocowaniami do glowicy i do webera...i zespawac je dwoma jednakowymi rurami zagietymi pod katem 90st...wysokosc ok 5cm dlugosc ok.10-13cm...patrzac od tylu silnika...
no ale sie nie pogniewam jesli ktos wyrzezbilby mi cos takiego w aluminium...
naprawde nie wiecie gdzie mi cos takiego zrobia...gdzie juz takie cos robili...przeciez podobno tyle tych glowic i weberow jezdzi...

no to jeśli tak sprawa wygląda, to w kraku można to zrobić .... obojętne, czy alu czy stal (tzn alu droższe oczywiście)

no to fajnie...tylko ze do grodu kraka jakos sie nie wybieram...

Ja mam kolektor w zwyłkym malanczy pod gaźnik od bis a to chyba powinno byc to samo ??!!??

Jest to stop z aluminum,kupiłem go w łodzi za 300zł z gaźnikiem
wiecej info na http://www.sportmotor.hg.pl/

Bis to napewno nie jest to co weber 40 DCOE!!!!
a i głowice masz maluchowska...a ja mam od pandy...
ale moze zrobia...chwala sie ze robia dwie gardziele...
zobaczymy

jesli w krakowie ktos robi kolektory dolotow edo weberow to dajcie jakies konkretne namiary, z gory dzieki..

będę szczery, możesz przyjść/zadzwonić do kolesia z KST 0600320023 i on to dla ciebie zrobi przez podwykonawców, a jeśli chciałbyś to zrobić sam u tych ludzi, to wyjdzie taniej, mimo że nie uzyskasz jego zniżek... po prostu, jedziesz na zabłocie - koleś gnie ci rury... jedziesz do spawacza i spawa alu... tylko jak już masz jakiś koncept na kolektor, nie wiem, jakby to wyglądało z jakimś projektem (nie znam nikogo, kto by się podjął)

i w tym jest caly problem....myslalem ze ktos jest w stanie odlac cos takiego z alu. nie sadze zeby takier wynalazki jakie opisujecie(giecie rur, itd) mialy wystarczajaca wytrzymalosc ze wzgledu na drgania. taki gaznik webera swoje wazy i musi byc dobrze odlany taki kolektor a nie pospawany, ale dzieki widynek za namiary goscia...

do piątku będe miał stalowy kolektorek do dcom-a bo własnie takiego nabyłem. to że będzie stalowy "tak mi się jeszcze wydaje" nie musi pękać wibracje będzie tłumić dystans gumowo stalowy między weberka a kolektor, są takie w kompletach z gażniczkiem. jak narazie to ten kolektorek wyniósł mnie. tokarz 60 + rura cienkościenna 40 = 10 zł no i spawaczowi nie dam więcej jak 30.
Jak go odbiore to wam puszcze foto.
A weberka jeszcze można przykręcić do nazwijmy to obudowy filtra i nie powinno pękać.pojezdzimy zobaczymy.

W rallycrosie maja stalowe i idealnie w poziomie i nie pekaja...

a co do tej łódzkiej firmy montującej weberki i kolektorki podjade do nich kole wtorku i ich dokładnie wypytam co jak i za ile

Cytat:
2003-06-06 23:09:09, maseratti pisze:
a co do tej łódzkiej firmy montującej weberki i kolektorki podjade do nich kole wtorku i ich dokładnie wypytam co jak i za ile

no to czekam z niecierpliwoscia na ceny i info o wytrzymalosci...