Wzmacniacz siły hamowania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj na TVNTURBO oglądałem jakiś program i mówili temat poprawy hamulców. Jak stwierdzili "wzmacniacz siły hamowania" czyli to do czego podaje link "jest ostatecznością kiedy nic innego niedziała-jednak sprawność hamulców zostaje znacznie podniesiona a montaż zajmuje 5 minut"

Chcąc uniknąć zbędnych komentarzy: Ja osobiscie tak bardzo nienarzekam na swoje hamulce i oczywiscie wiem ze poprawe hamulców trzeba zacząć od wymiany tarcz,klocków,szczęk na porządne firmowe.

Jednak koszt tego "urządzenia" niejest wygórowany i jeśli miało by to znacznie poprawić działanie hamulców to może warto by się zastanowić.

Konkretnie chodzi mi o ewentualne komentarze osób które miałe jakieś doświadczenie z takim sprzętem, używają go lub nawet czytały jakiś artykuł na ten temat.

allegro-klik

Czerwona trąbka z gumową rurką do pierdzenia. A jak coś ( ODPUKAĆ ) Ci się przytrafi na drodze i zabiorą samochód do ekspertyzy? Dodatkowo brak atestu na wynalazek. Z hamulcani, utratą wsponagania nie ma żartów.

Cytat:
2007-03-14 00:39:36, tommi3737 pisze:
.. koszt tego "urządzenia" niejest wygórowany i jeśli miało by to znacznie poprawić działanie hamulców to może warto by się zastanowić. Konkretnie chodzi mi o ewentualne komentarze osób które miałe jakieś doświadczenie z takim sprzętem, używają go lub nawet czytały jakiś artykuł na ten temat. allegro-klik

Zarąbisty opis aukcji !

Przy najbardziej debilnych rzeczach typu wałek do ciasta jest lekko 4 x więcej napisane na jego temat...

* chandlowcowi gratu_lejemy

To nie żaden wzmacniacz hamulców, tylko zwykły akumulator podciśnienia. Zapobiega pulsowaniu podciśnienia w serwomechanizmie oraz zjawisku "twardnięcia" pedału hamulca po szybkim kilkakrotnym naciskaniu (do pewnego stopnia). Zwyczajnie zwiększa "objętość" podciśnienia.

Cytat:
2007-03-14 01:15:21, bogdan1 pisze:
Zarąbisty opis aukcji ! Przy najbardziej debilnych rzeczach typu wałek do ciasta jest lekko 4 x więcej napisane na jego temat... * chandlowcowi gratu_lejemy

o tym samym pomyślałem-widać ze mu niezalezy na sprzedaży

Pewnie pospekuluję nieco, ale...jak się nie ma ABSu to chyba nie jest dobre rozwiązanie?