Co robić?;/ :( za krótkie szpilki jezdzic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jej doły już mam przez te alufelgi kupiałam sobie alu i cała szczesliwa byłam dopóki nie okazało się że brak mi nakretek no wiec kupiłam nakretki a teraz okazuje sie ze mam za krotkie szpilki;/ okazuje sie ze nakretki sa tylko do polowy poradzcie co robic jezdzic tak czy jednak nie bardzo?

[ wiadomość edytowana przez: Wiolka dnia 2007-03-27 18:22:39 ]

przede wszystkim prosze o zmiane tytylu watku na bardziej czytelny dla potencjalnego czytelnika
troszke znakow przestankowych tez jest mile widziane - poprostu tekst zlewa sie w calosc i nie wiadomo do konca o co chodzi

Co to znaczy do połowy? Ile razy da się obrócić nakrętkę, kiedy już złapie gwint?

Cytat:
2007-03-27 18:21:42, Jacekm_ pisze:
Co to znaczy do połowy? Ile razy da się obrócić nakrętkę, kiedy już złapie gwint?

powiedzmy ze nakretka siedzi w połowie jesli o to chodzi,a napisałam masło maślane jestem zdenerwowana po prostu gwint jest złapany na jakis centymetr

[ wiadomość edytowana przez: Wiolka dnia 2007-03-27 18:24:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: Wiolka dnia 2007-03-27 18:27:45 ]

Muszą być conajmniej 3 pełne obroty nakrętki na gwincie - to absolutne minimum, ale tak naprawdę bezpiecznie jest mieć conajmniej 5...

niech zgadne ze jakies 4-5 zwojów (obrotów)...... miałem tak i zdecydowałem że nie jest to bezpieczne -wymieniłem szpilki na długie. Droga zabawa ale co zrobić.....

Cytat:
2007-03-27 18:28:55, Jacekm_ pisze:
Muszą być conajmniej 3 pełne obroty nakrętki na gwincie - to absolutne minimum, ale tak naprawdę bezpiecznie jest mieć conajmniej 5...

jest 10 pełnych obrotów

To nie masz się o co martwić

Cytat:
2007-03-27 18:35:56, Jacekm_ pisze:
To nie masz się o co martwić

dzieki bardzo za odpowiedz pozdrawiam serdecznie odetchnełam z ulgą