| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-03-19 20:42:03 Witam fachowców i tych bardziej obcykanych w temacie, jak i tych mniej.
Sprawa wygląda następująco: Dzięki pewnemu splotowi wydarzeń stałem się szczęśliwym posiadaczem nowiutkiego aparaciku OLYMPUS FE-170 No i teraz mam dylemat. Muszę zakupić do tego aparatu kartę pamięci, najlepiej taką 1GB, ale z tego co się do tej pory zorientowałem są 2 modele kart olympusa M i H. xD-Picture Card Typ H xD-Picture Card Typ M Czy ktoś z klubowiczy może mi powiedzieć która karta będzie najlepsza do tego aparatu? Zdecydowany jestm na tą szybką (H) ale czy wykożystam wszystkie jej atuty w takim prostym aparcie? Będę zobowiązany za wszystkie sugestie. Dziękuję i pozdrawiam Paweł |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-03-19 20:52:22 Bierz szybszą.
Przyda Ci się przy robieniu zdjęć seryjnych i przy kręceniu krótkich filmów. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-03-19 22:36:35
sam sobie odpowiedziałeś... dokładnie... szybsza karta wcale nie będzie pracować szybciej od karty wolniejszej, jeśli "prosty" aparat nie będzie potrafił jej odpowiednio szybko obsłużyć... ...to tak jak z benzyną wysokooktanową wlaną do silnika o starej konstrukcji... to że wlejemy na przykład 98 do espero, nie znaczy wcale że silnik odpowiednio ją wykorzysta i będzie się na niej lepiej zbierał... poprostu jest do niej nieprzystosowany... tak samo z szybkimi kartami i "przeciętnymi" aparatami... |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-03-20 07:54:28 Ciężko znaleźć teraz nowy aparat który nie wykorzystałby prędkości zapisu (no chyba ,że najtańsze modele za 200-300zeta).
Tak jak z silnikiem starej konstrukcji |