Kolumna kierownicza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dostałem właśnie przesyłkę z regulowaną kolumną kierowniczą:

I mam kilka pytań:
1. Czy ten element ,który ma wchodzić w tę kolumnę od dołu będzie pasował z kolumny nieregulowanej.
2. Jak zdjąć ten element ze stacyjką bo chciałbym założyć ten , który mam obecnie.

Czy nikt nie zakladał takiej kolumny

rozbrajasz do zera sprawdzasz czy długośc drązka odpowiednia i montujesz ....

Cytat:
2007-03-21 09:08:34, Sinuspi pisze:
rozbrajasz do zera sprawdzasz czy długośc drązka odpowiednia i montujesz ....

Podobno drążek w kolumnie nieregulowanej jest jednoelementowy, a to oznaczałoby, że nie da się przełożyc!!

jest taka opcja, dlatego bierzsz cała kolumnę a nie jej cześć....

Ten kawałek aluminium ze stacyjką zbijesz młotkiem, albo jakimś drewkiem.

Pewnie jak rozbierzesz kolumnę to będziesz wiedział. Jak nie pasuje to skręcasz to do kupy jak było i dzwonisz do gościa aby dosłał Ci resztę.

Jak to mówią "Doświadczenie to jest taka rzecz, którą nabywasz chwilę po tym kiedy jest potrzebne"

Janek popacz popacz zbić kijkiem hmmmm, medoda japońska.....

Cytat:
2007-03-21 09:41:38, Sinuspi pisze:
Janek popacz popacz zbić kijkiem hmmmm, medoda japońska.....

Ale działa
Sinusku, ja to nazywam metodą "na partyzanta"

Właśnie piszę do sprzedawcy, który mi to wysłał, że towar niekompletny. Znalazłem zdj środka kolumny nieregulowanej:

Ta częśc, która się łączy z kierownicą jest w jednym kawałku!
Czyli do regulowanej nie da się przełożyc
Cytat:
2007-03-21 09:38:16, Janek-S pisze:
Ten kawałek aluminium ze stacyjką zbijesz młotkiem, albo jakimś drewkiem. Pewnie jak rozbierzesz kolumnę to będziesz wiedział. Jak nie pasuje to skręcasz to do kupy jak było i dzwonisz do gościa aby dosłał Ci resztę. Jak to mówią "Doświadczenie to jest taka rzecz, którą nabywasz chwilę po tym kiedy jest potrzebne"

to jużm nie ma znaczenia aby długości się zgadzały. Rocznik drązka sie chyba nie zmienił od Essiego z 1992 choć pewien nie jestem ............. Wiecej nie powiem, bo nigdy nie poprawiałem kolumny ale już niedługo