IBIZA 02-śweci sie kontrolka od silnika-co jest powodem????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
może ktoś z was pomoże mi w rozwiązaniu problemu.Od 2 miesięcy zapal mi się kontrolka w Ibizie od silnika.Samochód był diagnozowany w serwisie, ale nikt nie zna powodu dlaczego kontrolka po przejachaniu kilkudzisieciu km zapala się ponownie.Po podłączeniu do komputera pojawia się usterka: rząd cyl.1 system katalizatora,niewystarczająca moc. Nadmienię iż serwis uznał,że trzeba wymienić katalizator, ale to nic nie pomogło, kontrolka nadal się świeci. Czy ktoś zna co może być przyczyną.Aha zaczęło się to od wymiany cewki zapłonowej. Poroszę o pomoc.pozdrawiam

Ciekawe, ciekawe.... jaka to ibiza? (rok, silnik)

silnik 12 rocznik 2002 nowa wersja

Uuu, to nie mam za bardzo wiedzy. To EOBD, jest tam kontrola katalizatora (sonda za katem).

witam moze byc popsuty czujnik olejowy jezli sa dwa czujnik to wymienic 2 bo nie wiadomo ktury nawalił miałem to samo u siebie jak sie rozgrzał silnik palila sie kontrolka oleju taraz spoko .Jużeli nie pomoze wyminen olij na bardiej gesty Mietek2

Witaj
Napisz mi na prv cos wiecej o twiom autku(kod silnika, i nr kodu bledu) ale po tym co opisales wydaje mi sie ze masz problem z czujnikiem idetyfikujacym cylindry (indukcyjny czujnik fazy)
Czyli: ten czyjnik idetyfikuje cylinder w (tylko) sekfencyjnymukladzie wtrysku (nie jestem pewien na 100% ale twoj"wynalazek" ma takie cos;
Przyczyny kiedy ten czujnik moze informowac sterownik o bledzie:
-problem z rozdzielaczem zaplonu (np regulacja)
-zbyt luzny pasek rozrzadu
-zle zalozony pasek
Powodzenia i pozdraiwam