Jak podłączyć kable od środkowego nadmuchu??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
jak podłączyć kable od nadmuchu do środkowej deski rozdzielczej.. wyleciały mi prawie wszystkie kable. Próbowałem podpiąć, ale trzeba znać który gdzie..
Proszę o pomoc.. Dzięki!!

hmm... ale przeciez te przewody podcisnieniowe schodza sie w jedna koncowke i ja wpinasz do panelu... chyba ze wyskoczyly ci z tej koncowki, wiec niepozostaje nic innego tylko sprawdzac po koleji ktory gdzie, tylko pamietaj rob to na wlaczonym silniku bo inaczej nie dziala

nie liczylbym na odpowiedz..chyba nikomu sie jeszcze nie udalo dokonac takiego cudu metoda prob i bledow to zly pomysl..bedzie zmudna i moze sie skonczyc definitywnym rozszczelnieniem ukladu przez wyrobienie koncowek..trza by jakiegos schematu poszukac..moze w serwisowce to jest jakims cudem

Cytat:
2007-02-26 11:15:31, pszoja pisze:
.. wyleciały mi prawie wszystkie kable. Próbowałem podpiąć, ale trzeba znać który gdzie..

same

ale czemu nie sprobowac metoda prob i bledow chyba jak podlaczysz w miejsce nawiewu na twarz jeden z przewodow i rzeczywiscie bedzie dmuchalo na twarz to chyba jest dobrze podlaczone wtedy i tak z reszta.

Zabawy jest od ch..a
Ale gdzieś widziałem foto i tam było pokazane który wężyk idzie do jakiego siłownika - niestety nie potrafię teraz znaleźć tego zdjęcia
W serwisówce niestety nie ma tego opisanego
Pozostaje jedynie metoda prób i błędów
W serwisówce napisali że jest to układ próżniowy, więc nie wiem jak to się zachowe po "zapowietrzeniu"

Można posiłkować się... katalogiem części, gdzie namalowane są wszystkie przewody i ich orientacyjny kierunek rozchodzenia się.

Skaner mi padł bo bym wrzucił foto
Niestety z tego obrazka niewiele się odczyta gdzie jaki kabelek ma iść

Nie wiem czy już sobie kolega poradził, ale napisze dla powszechnego dobra

Wczoraj podczas montażu ramek na pokrętła i zegary zauważyłem zależność podłączeń

Kabelki są oznaczone kolorowymi paskami a gniazda w panelu nagrzewnicy są opisane
Zapewne poszczególne siłowniki też będą w ten sam sposób opisane

A więc:
1 - z pomarańczowym paskiem
2 - z czerwonym paskiem
3 - z zielonym paskiem
4 - z niebieskim paskiem
5 - cały czarny
S - z żółtym paskiem

cyferki to oznaczenie na szarym gnieździe panelu a reszta to gumowe wężyki