Przygiąta blacha drzwi - co z tym zrobic?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam takie pytannie ostatnio ktos wgiol mi tylne drzwi na szczescie nie sa porysowane tylko przyguete za to zeszlafarba przy kancie nadkola zaraz koło drzwi.
Zastanawiam sie co z tym zrobić czy da sie cos takiego wyklepac?
to nadkole pewnie trzeba bedzie pomalowac ale moze jesli drzwi dalo by sie wyprostowac to obejdzie sie bez malowania drzwi?

ile takie cos by kosztowało?

foto by sie przydalo.

Racja! Przydała by sie fotka.
Jednak z twojego opisu wgniecenia wnioskuje że ów wgniecenie da radę wypchnąć od śroka. Poprostu zdejmij tapicerkę z drzwi i zobacz jak to wygląda z drugiej strony.

Tak to wyglada to na zdjeciach:

Trudno ocenić ze zdjęć, ale miałem identyczną sytuację, nawet drzwi te same Panowie w warsztacie powiedzieli, że blacha jest "przeciągnięta" i nie da się "wycisnąć" trzeba potraktować palnikiem, klepać, potem szpachla idt... reasumując odradzili bo będzie rdzewieć. Zaproponowali drzwi za 200 zł + malowanie. Także proponuje wizytę u lakiernika niech się wypowie.

mam bardzo podobne wgniecenia .. tyle,ze na dwoch drzwiach raczej sam tego nie wyklepiesz. blacharz moglby sprobowac, ale bez szpachli raczej sie nie obejdzie. a jak szpachla to i malowanie .. niestety.

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-04-21 21:24:56 ]

no to bede musial skoczyc do znajomego lakiernika. kurcze to nie jest głebokie wgniecenie wiec moze da sie wyprostowac bez ponownego malowanie.

taniej będzie kupić nowe drzwi na szrocie