MotoNews.pl
10 Brak ładowani!! Pilne (179258/45) - NT

Brak ładowani!! Pilne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowanie prosze o rade! Swieci mi sie kontrolka akumlatora jak dodaje gazu! jak wycisne sprzegło i na postuju gasnie kontrokla! Dodam ze mam wyprane poduszki! Co to moze byc kabel jakis sie poluzował czy cos innego????

Naciągnij pasek alternatora może ma za duży luz

Albo diodki wzbudzenia poszły.

wiec tak! byłem u ekryka to w Rzeszowie i lukna okiem i mowi ze alternator zalany jest płyten ze spomagani (q..wa gdzies mam wyciek na przewodach) i ze szotki za zalanie i nie ładu! Troche jest przy tym roboty a ja zaraz sie wybieram do Tarnowa ( ok 80 km) dojada bez ładowani???(bez siwateł oczywiscie)

Szansa zawsze jest.

jak masz dobry akumulator i td to napewo dojedziesz szerokiej drogi

dzieki za porady! Aku nowy ma niecały miesiac! Juz wsumie 3 dzien tak jezdze, koles sprawdzał miernikiem i na aku przy wlaczonym silniku byhło 11,8! Zobaczymy co to bedzie!

hmm własnie wrociłem z trasy! yła pardzo ciekawa! Po przejechaniu 40 km auto zgasło i tyle było z jady - akumlator doszczetnie rozładowany! Potem 1h czekanie na ojca i holowanie do tarnowa 50 km masakra! Wiec jak komus sie zacznie palic laka brak ładowani niech nie czekam z tym - dosiwiadtczyłem tego na własnej skorze!

[ wiadomość edytowana przez: Daffy dnia 2007-03-23 18:59:11 ]

pewnie masz do wymiany ten regualtor czy cos tam przykrecony na jednej śróbce do alternatora z jednym kabelkiem
jak sie dowiesz co to było to wyśłij mi priwa
bo mi tak samonagle po 3 miesiacachstania zaświeciła sie kontorlka
pozdro