| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tomaszowski śliwkowy bandyta Szczecin | 2007-03-23 13:43:56 polecam wszystkim ceniacym sobie peerelowskie skanseny "sklep motoryzacyjny" znajdujacy sie na hali polmozbytu na mieszka (bialowieskiej) w szczecinie - po prostu miod na serce fanow "misia"
wchodze, przez nozdrza wciagam zapach sklepu z czesciami do simsona z lat 80 - mniam. za biurkiem pani w wieku ponademerytalnym, klepie w klawiature - po jakiejs minucie rzuca "slucham" w tonie "grzecznie pytam czego?". na pytanie iz poszukuje oslon przegubow wewn. i zewn. do espero mina sroga - "oj z tymi przegubami to problemy sa...". usmiecham sie w duchu, ale brne dalej - czy dostane u panstwa? pani sprawdza na komputerze, pyta jakie auto. - hmm no espero dwa litry. - no ale jaki? glx, gl? - cede prosze pani, ale to chyba nie ma znaczenia, bo to chyba zalezy od silnika/skrzyni/napedu? - a bo tam problemy sa, ja tutaj mam glx i gl, bo tam dwa rodzaje szly. - hmm no tak, bo tam sa dwa rozne silniki w tych autach, i mozna wnioskowac ze oslony przegubow moga sie od siebie roznic. - no mam tutaj dwa zewnEtrzne, ale wewnetrzny tylko jeden. - hm no to nie mozna u panstwa zamowic tego jednego i wziasc kompletu? milczenie... milczenie... - mozna, ale to musi pan dokladnie wiedziec jaki to ma byc. - do espero dwa litry. - no ale dokladnie jaki? my to konkretnie tylko zamawiamy jak naprawiamy jakies auto. - no to mowie pani ze do espero dwa litry, to pani chyba powinna w katalogu sprawdzic jak ta czesc jest oznaczona. - ALE CO PAN MI TUTAJ TLUMACZY, ZE ROZNE SILNIKI SA? POJEMNOSC JAKA!? (z morda). - no to mowie caly czas ze dwa litry... - NO TO PRZECIEZ MI WYSTARCZY ZE POJEMNOSC PAN PODA! - dziekuje, do widzenia, jest pani bardzo uprzejma.. - (foch) DO WIDZENIA. chcialbym z tego miejsca goraco przeprosic ze smialem przyjechac do sklepu i chcialem cos kupic - przepraszam
|
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-03-23 14:07:56
o losie
no ja na kotsisa tydzien temu zamowilem zcesc z fabryki i pan przez telefon w piatek mowil najpozniej w srode zadzwonimy i co cisza..... a teraz jakd zwonei to albo zajete albo nei odbieraja ehh tragedia w tej warszawie niekeidy
natomiast znalazlem dobry sklep na Białołęce serwis tez jest tylko nei wiem jak dokladnie z cenami bo nie porownywalem jak by ktos byl zainteresowany namiary moge podac
do dzwonilem sie i co slysze: - dzien dobry tydzien temu zamawialem u panstwa czesc oto jej numer XXXXXXXXX - juz momencik zaraz sprawdze - ........................ po okolo 3 minutach - niestety nie widze tej zcesci i nie wiem czemu tak ejst prosze zadzownic w przyszlym tygodniu. dziekuje
[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-03-23 14:13:50 ] |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-03-23 14:18:27 lepiej jedź do sklepu auto truck na szarotki - maja prawie wszystko do dełu w dobrych cenach, a jak nie mają to sprowadzaja. |
tomaszowski śliwkowy bandyta Szczecin | 2007-03-23 14:51:18
dzieki za podpowiedz - zadzwonilem i bez problemu, jedna gume gosc musi zamowic i bedzie na poniedzialek. |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-03-23 15:28:56 He he nie raz juz to przerabiałem a dokładnie w tej hurtowni sa 2 takie baby i wierzcie jedna gorsza od drugiej |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-03-23 15:36:49
pracuje tam młode dziewcze, które pomimo niewątpliwej połudnowej urody jest niezwykle kompetentne a do tego sympatyczne. |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-03-23 15:40:22 A mało tego wez człowieku sie tam dodzwon
Jak po jakis 30 minutach prób ktos odbierze telefon to sie cieszyc powinienes |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2007-03-23 18:39:22 hehehehehe dobre usmiałem sie........ |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-03-23 18:48:44
|
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-03-23 18:56:07
uroda i kompetencja to tak zadkie cechy ze trzeba normalnei cholubic ) |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-03-23 19:53:42
hehe następnym razem niewątpliwie ją poproszę o pozowanie i zobaczy mojego flesza ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-03-23 20:27:56
Moto-Kor na Danusi 6 |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-03-23 20:42:53
oczywiscie dzieki Tobie i Bogdanowi1 z watku na temat sprawdzania uszczelki pod glowica
tylko nie wiem jak cenowo tam wychodzi |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-03-23 21:37:13 Robocizna jest tania.Części też (duuuużo tańsze niż w Moto-Kombi ),ale...... mają parę rodzajów (czyt.gatunków) części i tych najtańszych nie opłaca się kupować.
Przykładowo-przekaźnik do dodatkowego stopu kosztuje tutaj 15zł,a w Autoparts 42zł |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-03-23 22:24:00 ja niedawno jak kupowalem zapalniczke (wklad) do sluzbowej skody to pojechalem do takiego sklepu w k-wicach skoda autoczęści i wchodze, starsza kobitka za ladą, mówię że chcę zapalniczkę a ona mi "kiosk to pan ma trochę dalej"... usmialem sie ale okazalo sie ze to nie byl zart z jej strony |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-03-24 08:38:08 No to ja chyba szczęśliwym człowiekiem jestem, bo u mnie na wsi jest taki jeden sklep, w którym zakup jakiejkolwiek części do jakiegokolwiek auta wygląda w następujący sposób:
- poproszę część NAZWA CZĘŚCI do NAZWA SAMOCHODU sprzedawca (trzech ich jest) myśli 5 sekund i albo podaje właściwą część (70% przypadków), albo siada do kompa i odpowiada: - na jutro za XX zł I cokolwiek próbowałem kupić zawsze było następnego dnia. Oczywiście te 70% to zużywające się części eksploatacyjne, a ja kiedyś głupi próbowałem robić zakupy w krakowskich sklepach. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-03-24 08:38:52 ] |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-03-24 12:30:11 No zobacz Piotruś. Niby wioska a lepiej jak w Stolicy |