Wymieniłem sonde pomocy!! :((((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wymieniłem dzis sonde lambde. Kupiłem uniwersalna za 125 zł 4 przewodowa taka jak idzie do forda i mam pytanie miałem czarny tłumik taka sadza była i po wymianie nadal jest nie wiem jak spalanie sprawdze na dniach ale samochód nadal dymi pozatym mam dwa białe przewody i czy jest jakies znaczenie jak je podłącze znaczy czy dwa białe moga byc zmienione miedzy sobą??? Napięcie niby sie zmienia w zakresie od 0.2 do 1V ciekawe czy spalanie spadnie bo było tragiczne. Pomóżcie...

a resecik kompa zrobiłeś

A jak zresetować kompa???

Wpisz sobie w szukarce tam masz dokładnie co i jak

Cytat:
2007-03-22 19:35:20, pawfordRS pisze:
A jak zresetować kompa???

Odłącz "-" akumulatora na kilkanaście minut. Po podłączeniu przejedź się do najbliższego marketu używając pełnego zakresu obrotów i już. Po drodze możesz kupić piwo żeby oblać reset Essiego

Cytat:
2007-03-22 21:57:53, WilK pisze:
Odłącz "-" akumulatora na kilkanaście minut. Po podłączeniu przejedź się do najbliższego marketu używając pełnego zakresu obrotów i już. Po drodze możesz kupić piwo żeby oblać reset Essiego

prosciej juz nie mozna bylo wytlumaczyc, a on nadal nie zalapal... :p

Dzieki juz wszystko gra

to co jeżeli mi dymi na niebiesko to też sonda ?

Cytat:
2007-03-23 19:50:34, pucek2509 pisze:
to co jeżeli mi dymi na niebiesko to też sonda ?

uszczelniacze zaworow.

i już w moim przelocie nie zobacze stojac na światłach niebieskiego dymu przy dodawaniu gazu?

to by było zbyt łatwe jakoś...

Ja słyszałem ze jak dymi na niebiesko to sonda jest uszkodzona. Ale sprawdź ja i bedziesz wiedział

Cytat:
2007-03-23 23:54:45, pawfordRS pisze:
Ja słyszałem ze jak dymi na niebiesko to sonda jest uszkodzona. Ale sprawdź ja i bedziesz wiedział

Ja słyszałem ze jak dymi na niebiesko to bierze olej.
Pewnie masz gaz na dodatek.

akurat nie mam gazu a chciałbym tak tanio jeździć!!!

Cytat:
2007-03-23 11:40:55, pawfordRS pisze:
Dzieki juz wszystko gra

nie żebym się czepiał, ale nie twórz za każdym razem NOWEGO WĄTKU, jesteś ponad miesiąc na forum a tu co parę dni nowy wątek w pytaniach i odpowiedziach...

po co Toradek robił FAQ ?
Po co zamiatał wątki - śmieci w dziale ???

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Biedrona dnia 2007-03-25 07:43:16 ]

Jak czegoś nie wiem to sie pytam. Chyba po to tworzy sie wątki prawda? A ze mało wiem to duzo pytam

Panowie, spokojnie i z umiarem proszę.