Olej do skrzyni scoupe gt

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie wlewa sie olej do skrzyni w scoupe gt ? jaki olej nalac i gdzie sie spuszcza (olej oczywiscie);] i jeszcze ile w skrzynie wchodzi litrów i jak sprawdzic poziom
z góry dzieki pozdro

[ wiadomość edytowana przez: student-85 dnia 2007-03-23 14:56:41 ]

Do skrzyni wchodzi 2.15 l oleju 75W-85 (taki zalecają), spuszcza sie korkiem spustowym na dole a ja wlewałem po odkręceniu czujnika wstecznego (może jest lepszy sposób - nie wiem)

Cytat:
2007-03-23 23:03:58, doman1001 pisze:
Do skrzyni wchodzi 2.15 l oleju 75W-85 (taki zalecają), spuszcza sie korkiem spustowym na dole a ja wlewałem po odkręceniu czujnika wstecznego (może jest lepszy sposób - nie wiem)

NIe wiem jak w GT ale w Scoupe 8V jest korek spustowy i korek kontrolny. Wlewa się przez kontrolny aż się przeleje. Oczywiście auto musi stać w poziomie

wlew chyba znalazlem, bo jest jakas sróba wkrecona zaraz przy popychaczu od drążka skrzyni, pod jakims grubym wężem, bo jak ją odkrece to widze ten popychacz w skrzyni, ale gdzie znajde ten przelew? tak mniejwięcej gdzie szukac?

Wlew oleju , i zarazem poziom jest tak mniej więcej na środku skrzyni.

a moze ktos sprecyzowac dokładnie gdzie jest ten poziom oleju?? srodek skrzyni mozna różnie interpretowac, od której strony pod czym za czym gdzie? bardzo prosze o pomoc