Komputer gdzie on jest ukryty?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam koledzy klubowicze!!!!!!
Caly dzień spędziłem szukajac w archiwum gdzie jest komputer schowany zeby sie podpiąć i sprawdzic błedy.... ale niestety nieznalazłem tego co szukałem.....
Mam Espero od niedawna wiec jeszcze go dobrze nie poznałem, ale na forum znalazłem informacje, ze (w zegarku) mozna wyświetlić pewne funkcje dotyczące silnika, temperatury itd. U mnie tylko wskazuje godzine i nic pozatym...
Espero 1,5 16v DOHC 98r.
Dziekuje z góry i pozdrawiam
Maksimus

Komputer jest ukryty w nogach pasażera, po prawej stronie.
Cytat:
Mam Espero od niedawna wiec jeszcze go dobrze nie poznałem, ale na forum znalazłem informacje, ze (w zegarku) mozna wyświetlić pewne funkcje dotyczące silnika, temperatury itd.

To jakaś totalna bzdura!! Nie to auto, nie ta technologia.
Cytat:
U mnie tylko wskazuje godzine i nic pozatym...

I prawidłowo!!

Dziekuje Ci kolego bardzo za pomoc , a co do tego "zegarka" to znalazlem taki post i byly tam trzy fotki ( temp. km. data, godz. itd) i jakies ruskie napisy i to mnie wprowadzilo w bład ale kto pyta nie bładzi
Ps. Chce przerobic zamykanie centralne z kluczyka na pilot powiedziano mi ze wystarczy wymienic centralke... ale gdzie i ona jest ukryta w drzwiach jej niema
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Widzę że kolejny zmotoryzowany , który daje się robić jak babie ciasto ...oj będą miały mechaniki na Tobie używanie i kasiorę !!

Co do modułu sterowania centralem...to raczej dołożyć niż wymienić

Powodzenia Kolego ...i cóż Ci moge jeszcze radzić ....DUUUżO czytaj...forum

Cytat:
2007-03-25 16:24:37, Maksimus_skc pisze:
Dziekuje Ci kolego bardzo za pomoc , a co do tego "zegarka" to znalazlem taki post i byly tam trzy fotki ( temp. km. data, godz. itd) i jakies ruskie napisy i to mnie wprowadzilo w bład ale kto pyta nie bładzi Ps. Chce przerobic zamykanie centralne z kluczyka na pilot powiedziano mi ze wystarczy wymienic centralke... ale gdzie i ona jest ukryta w drzwiach jej niema Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

Z tego co wiem to kompletnie nic nie trzeba przerabiać w centralce, wystarczy zwykły autoalarm (np. magicar) który ma opcję sterowania centralnym zamkiem. Ja tak mam i jeszcze dodatkowo otwieram z pilota bagażnik (co również nie wymagało żadnych dodatkowych zmian, wystarczyło że alarm miał wolny kanał do sterowania)

dziekuje koledzy dlatego narazie nic nie kupuje tylko czytam i ewentualnie wypytuje sie was o pomoc.... nie ukrywam że nieznam sie na mechanice i dlatego wolnymi chwilami przesiaduje i czytam w arhiwum.... jest tu dużo rzeczy, które już mi pomogly... wiec narazie sie dowiaduje co i jak i jeśli by mi ktos udzielil wskazówek bym byl bardzo wdzieczny za pomoc
Wiec gdzie i jak należy podłączyć tą centarlke..
Dziekuję i pozdrawiam

Cytat:
2007-03-25 19:19:14, Maksimus_skc pisze:
Wiec gdzie i jak należy podłączyć tą centarlke..

Do prądu i siłowników. Bez schematu elektrycznego lub wizycie u fachowców się nie obejdzie. Schemat znajdziesz w książce serwisowej lub Morawskiego.