Zamienniki - które dobre?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakładając, że musze niestety zrobić hamulce i obawiam się, że bez wymiany tarcz i bebnów się nie obejdzie powiedzcie proszę czy sa jakieś zamienniki ewentualnie które jak to z zamiennikami bywa są dużo tańsze... klocki oryginalne kosztują 125 złotych a zamienniki widziałem i po 46 pytanie tylko co to warte jest...

W przyzwoitem cenie, to tarcze brembo, a klocki ferodo.
Jak chcesz coś "poprawić" w hamulcach, to brembo max albo ate cos tam disc (nie pamiętam ) plus odpowiednie klocki do nacinanych tarcz (jakieś EBC na przykład).
Pozdr. P.

Żadnych Brembo.

Bo się pogną, ja trafiłem na Maxy, niby jeszcze z Włoch, czy z Niemiec i jest ok.

Ale robione w Polsce się gną...

Kup tarcze Jurid, klocki Remsa i będzie ok

Ja w espero, a potem w astrze załozyłem brembo i nic złego się z nimi nie działo. Może kwestia konkretnej sztuki...?
Pozdr. P.

ja zamówiłem na allegro od "Monika_i_tom" czy jakiś podobny nick komplet tarcze i klocki "lockheed" czyli mam hamulce od od F-16 (brakuje mi tylko spadochronu)
Dałem za komplet 198 z przesyłką i jak do tej pory jest super.

Pyrku.

Ale wnioskując z opinii, ryzyko jest większe.

Ja jestem kat na hamulce i sporo przetestowałem

Cytat:
2007-03-26 14:31:03, Zoltar pisze:
Pyrku. Ale wnioskując z opinii, ryzyko jest większe. Ja jestem kat na hamulce i sporo przetestowałem

OK, niech Ci będzie...

Ja zakupiłem teraz sbs-y, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja jak kupiłem Espero to miałem zwichrowane tarcze i kupiłem jakies "no name" plus klocki bo były tanie...... ale jak to mówia : biedny dwa razy traci. Po dwóch mieisacach to samo. tym razem kupiłem Brembo max (chociaz niektórzy wczesniej na to narzekaja......) i kolcki textar. w sumie taki średni przedział cenowy , tarcze płaciłem chyba po 125zł za sztuke , klocki cos koło 90zł za komplet. Hamowanie nie do porównania od tamtej pory , wiec z czystym sumieniem moge taki zestaw polecic.
więcej zanych tanich zamienników nie kupie!! Przynajmniej jeśli chodzi o hamulce lub inne odpowiedzialne podzespoły samochodu.

A ja kupiłem tylko klocki texara za 72zł z jakas znizka i kibel pala sie jak dzikie moze dlatego e mam słaby tył ale Zoltarowi tez sie jarały

Nigdy w życiu BREMBO ja kupilem orginalne tarcze i klocki VALEO
za tarcze dałem po 66 zł za szt. a za klocki 68 zł i zajebiście hamuje.

Pewnie masz klocek 17,5 mm. Textar.

Wyraźnie tańszy, ten 18,3 w detalu jest za 190... I ten hamuje zajebiście.

Teraz mam Brembo Max i Remsa i jest nieźle, ale potrzebuje lepszych klocków, ale do normalnej jazdy zestaw super.

Wcześniej było A T E Power Disc

"pytanie tylko co to warte jest... "
pytanie czy chcesz jeszcze troche pooglądąć kaczorów z aktualnej perspektywy, czy z góry ( ewentulanie z dołu.. zalezy ja tam 10 przyklazań w Twoim wykonaniu wyglądało ) ...
a tak poważnie to ja mam u siebie jakiś syf i mam heble ciut lepsze niż w polonezie, ale jak ich kiedyś będę nagle potrzebowął to mi może banan z ryja zjechac...
więc twój wybór, ja teraz wziąlbym coś lepsze