| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2007-03-28 14:52:47 Witam!!!
Oma C, 2.0 16V. Przymierzam się do obejrzenia kolektora wydechowego, gdyż dziwne dźwięki wydaje, ale owa rura będzie mi przeszkadzać przy rozbieraniu osłony od koletkora i nie wiem za bardzo do czego ona jest i czy mogę ją śmiało rozczepić. Proszę zerknąc na zdjęcie (jak się wyświetli) a jak się nie wyświetli to podaje link. rura |
_Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2007-03-28 15:23:22 Mozesz a nawet musisz to wyjac bo nie ma innego dojscia do kolektora |
danp omega b kombi polkowice | 2007-03-28 18:22:52 Można wymontować kolektor i zamontować bez demontażu tej rury, przecież to guma ). Przerabialem to dwa razy - pękniety kolektor. |
sztomber DEADSOUL Omega B CD sedan olsztyn | 2007-03-28 20:04:51 |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2007-03-28 21:31:20 Dzięki!!!
A można wiedzieć dokąd biegnie ta rura zwłaszcza od tego widocznego zgrubienia gdzie dalej staje się metalową rurą i gdzieś tam z tyłu silnika znika? [ wiadomość edytowana przez: smalski dnia 2007-03-28 21:31:47 ] |
jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2007-03-28 22:02:39
no tak tylko zanim gumowa rura przejdzie w metalową to nasadzona jest na zawór chyba jednokierunkowy (zwrotny) i tu moje pytanie... czy faktycznie ma przepuszczać tylko powietrze wtórne do wydechu bez możliwości "cofki" spalin????bo kiedy na próbę zsunąłem z zaworu wąż gumowy podczas pracy silnika to waliły spaliny...pewnie zawór walnięty ..a podobno nowy nie tani...czy są ( jeśli trzeba) jakieś półśrodki??? no i jeszcze przy pompie pow. wtórnego w wężu mam jakiś płyn ???chyba borygo...a chyba tam być nie powinno??? no chyba że to już jest półśrodek poprzedniego właściciela ...by nie wudostawały się spaliny pod maskę ???hihi...czekam na sugestie i pozdrawiam.. |