Klocki hamulcowe - GETZ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Nadszedł czas wymiany klocków hamulcowych w moim Getzie. I tutaj pragnę sie zwrócić do speców w tej dziedzinie

Otóż w ASO krzycza 259,- za klocki + 50 za wymianę
Chyba trochę przeginają z tymi cenami a ponieważ auto i tak juz jest po gwarancji chciałem poszukać tańszych zamienników.
na allegro znalazłem ciekawa ofertę juz za 45,-

Czy ktoś uzywał może klocków tego typu:
http://www.allegro.pl/item134590468_klocki_hamulcowe_hyundai_accent_getz_lantra_pony.html

Ewentualnie może polecacie jakieś inne sprawdzone sklepy gdzie można kupić dobre klocki w dobrej cenie?

Możesz spróbować tutaj:
Klocki i zamienniki
Z Allegro jest trochę wyższe ryzyko.

To wygląda na ten sam model co na allegro tylko pare zeta droższe Ale widze ze za 120 sa oryginalne Hyundai
Zastanawia mnie tylko ten znacznik 02.05- Czyzby po maju 2005 zmienili model?
Wg tych oznaczen to są klocki do modeli produkowanych po tym okresie. Chyba trzeba do nich zadzwonić i wypytać

[ wiadomość edytowana przez: IronHawk dnia 2006-10-23 15:01:31 ]

W Intercarsach i innych tego typu sklepach jest spory wybór DOBRYCH zamienników a nie jakiś no-name'ów. Można wybierać w Lucas'ie, Bosch'u, Jurid'zie itp... Ja kupiłem najtańsze, czyli Jurid, ładnych pare miesięcy temu i póki co nie mam zastrzeżeń - nie piszczą, nie skrzypią, nie zauważyłem spadku skuteczności hamowania. Cena? Około 70-80 zł...
Pozdrawiam!

PS: z tymi znacznikami do jakiego modelu... hmm... delikatnie mówiąc najprawdopodobniej mijają się z prawdą. Jak w 2004 roku szukałem zamienników do swojego Getza to wszędzie słyszałem: nie ma, jeszcze nie ma, za nowy model itp, itd. Wtedy poddałem się i kupiłem oryginały, a przy następnej wymianie doszedłem do prawdy... Mianowicie do Getza pakowane są te same klocki co do Accentów, a nawet Pony! Klocki które mam teraz nie są do Getza, są do Pony i "o dziwo" pasują
Trzeba sprawdzać w katalogach porównując do oryginalnych...

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2006-10-23 14:58:51 ]

Kupiłem FERODO za 98,-
Zobaczymy jak sie bedą sprawować

Można prosić o symbole tych klocków ferodo ?
50tys na "budziku" więc czas pomyśleć o zakupach

Cytat:
2006-10-27 09:48:01, RADTUS pisze:
Można prosić o symbole tych klocków ferodo ? 50tys na "budziku" więc czas pomyśleć o zakupach

Ferodo - FDB435
VALEO - Val598052
ROULUNDS - RL648581
NIPPARTS - J3604020

PS - jakby jeszcze jakieś numery to służę

Wielkie Dzięki za info
Temat zrobił się pilny! Zaliczyłem dzisiaj darmowy przegląd w ASO (coroczna akcja Hyundai) Wynikiem tego badania klocki się kończą 3-4 mm. Wybór padł na ferodo lub EBC - ciekawe czy wytrzymają tyle co oryginały ???

Ja mam Trw-Lucas GDB3331 dałem 86zł w hurtowni motoryzacyjnej.