Chłodnica silnika C26NE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Serdecznie.

Mam ogromną prośbe do znawców tematu rzeby mnie oświecili od czego wchodzą 2 rurki do chłodnicy silnika (omegaA 2.6, automat,klima) z prawej strony i wyglądają identycznie jak przewody od klimy czy też od skrzyni biegów. Oczywiście są wkręcane. Przypuszczenie moje pada na chłodzenie oleju z silnika ale tutaj Was proszę o pomoc. Muszę wymienić chłodnice a nie chce tego ruszać bo nie wiem co to za układ.

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

chlodzenie oleju ASB

Rozumiem że chodzi o ABS.

Czy można odłączyć te przewody a poźniej je zpowrotem podłączyć bez żadnych kombinacji czy też jest potrzebne jakieś uzupełnianie płynu i odpowietrzanie, jeżeli tak to jak to zrobić ?

dzięki za pomoc

nie chodzi o ASB - automatyczna skrzynia biegow

na pewno bedziesz musial uzupelnic olej najprosciej przez bagnet
ale dokladnie to Ci nie powiem nie lubie takich wynalazkow
lubie sobie pomachac reka

Nie kumam jednego przecież jest oddzielna chłodnica dla oleju ze szkrzyni biegów tez po prawej stronie(mała czarna) wiec po co jeszcze drugie chłodzenie w chłodnicy od silnika bo przecież to tylko w boczku chłodnicy a wieć mała powierzchnia a w korku to tylko olej sie od cieczy grzeje...

Przewody olejowe wchodzace do chlodnicy wody to olej ASB.Chlodnica obok chlodnicy wody sluzy do oleju ale SILNIKOWEGO.Schyl sie pod samochod i zobacz gdzie prowadza przewody a nie zadajesz pytanie i sie wyklucasz o slusznosc wypowiedzi.

dzięki za pomoc

terz pozostaje tylko wziąć sie do roboty i zmienić chłodnice. A tak apropo to ta mała chłodniczka była całkowicie zalepiona brudem to chyba nic dobrego... ?

Pozdrawiam i chyle czoło