MotoNews.pl

Ile wam pali omega 2.0 lpg?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile powinna palić Omega a 20i gazu średnio przy jeżdzie do 120km/h -1/3 miasto 2/3 trasa. Jeśli to było to sorka ale nie znalazłem.
Mnie pali 12l. Ale w zeszłym roku było 10l- przez przypadek bo lekko przykręciłem na reduktorze od wartości optymalnej. Tak ok 1/2 obrotu. Teraz nawet jak skręcę o tyle samo to bez zmian. Ale nie o to chodzi.

to tak jak czy każda blondynka jest tak samo dobra...
podaj średnią prędkość z całej trasy, pusty czy załadowany...
12 trochę dużo chociaż jak duży ruch i wyprzedzasz wszystko to..
przede wszystkim pojedź na analizator spalin, sprawdź świece, przewody itd
polecam szukaj na forum

Moja 2,0 8v pali w miescie 17-18litrow, w trasie bedzie 10,5litra. Dla mnie to duzo,ale ponoc tak ma byc.

Wcale tak nie ma być. 17-18 litrów gazu w miescie to zdecydowanie za duzo.

Tak,ale ja robie trasy bardzo krotkie. 1-2 i gasze. Jezeli na trasie spalanie jest dobre to w tez musi takie zostac. Po prostu jezdze na zimnym silniku. Mam komputer bingo M, parownik BRC Tecno, emulator "emu 4". mieszanka u gazownika na komputerze ladnie chodzi od ubogiej do bogatej a w trakcie jazdy potrawi sie zapalic czek engine ze mam uboga mieszanke lub ze brk sygnalu sondy lmbda (sprawdzone kodami migowymi).

Też robię krótkie trasy. Spalanie 14-15 litrów max.
Normą tego samochodu jest spalanie benzyny 11,5 litra. Jak może palić gazu o 50-60% więcej?

na emeryta - manual
11 miasto - 9 trasa

ps.killer: nie ma już kogo ubijać ...

A jakie macie instalacje? I, II generacj(jaki komputer), czy sekwencja.

malinka, mam 2-generację, którą czasami zamieniam na pierwszą.

Solltys, wiem, wiem, ale nie bedę znowu nicka zmieniał.

czyli masz srube przed krokowcem gazu? po co? Czy zapala ci sie kontrolka czek engine? Mi bardzo czesto i nie wiem co z tym zrobic.

Nie. Mam normalną 2-generację. Czasem zamieniam krokowca na śrubę sam nie wiem po co.

Check się nie świeci.

Jaki masz komputer lpg?
Jak masz ustawiona emulacje sondy lambda?
Ja nie moge sobie poradzic z chekiem na lpg.

[ wiadomość edytowana przez: dRA_Killer dnia 2007-03-25 22:56:18 ]

Kazalem ustawic gazownikowi emulacje sondy lambda na przebieg i narazie spokoj z check engine. Nie wiem jak spalanie.