Blenda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam maly problem. w espero ktore kupilrm niedawno jest blenda z napisem "ESPERO" i swiatlami posycyjnymi i przeciwmgielnymi w jednej lampie. chcielbym zmienic ta blende na ta bez napisu i z oddzielonymi swiatlami. chce zrobic dodatkowy stop w klapie. nawet juz taka kupilem ale po zdjeciu starej okazalo sie ze ta druga nie pasuje. czy to znaczy ze klapy sa rozne do espero?czy ktos juz kiedys zmienial taka blende i jak to przerobic?

Ja też zrobiłem "stop" w klapie, ale nie wymieniałem blendy.

Ciekawe co piszesz że ci nie pasuje, ja sie przymierzam do kupna blendy bo mam lekko peknietą.
Ale co dokładnie ci nie pasuje?

sroby nie trafiaja w otwory w klapie.wydaje mi sie ze ta blenda ktora posiadam ma inny rozstaw srob(sa blizej brzegu)natomiast ta ktora chcialem zamontowac ma te sroby cofniete.

Cytat:
Ja też zrobiłem "stop" w klapie, ale nie wymieniałem blendy.

moze masz inna. moja jest z napisem "espero" i ma przeciw mgielne i pozycyjne w jednej lampie.a jesli masz taka jak ja to napisz jak to zrobiles.

Cytat:
2005-06-21 13:49:32, Artur_J pisze:
moze masz inna. moja jest z napisem "espero" i ma przeciw mgielne i pozycyjne w jednej lampie.a jesli masz taka jak ja to napisz jak to zrobiles.

A masz jakies zdjecie tej swojej blendy chciałem zobaczyć, bo chyba takiej blendy z napisem espero to jeszcze nie widziałem

Sa podobno 3 rodzaje blend! i dwa rodzaje rozstawu srub. Ja tez mam blende z napisem.. wg. mnie najladniejsza blenda mam w tym aucie trzecią klape... i do wszystkich blenda pasowala...

Cytat:
2005-06-21 22:31:50, Czarek_Rej pisze:
Sa podobno 3 rodzaje blend!

No pewnie jedna ta normalna z osobnymi pozycyjnymi i przeciwmgielnymi
druga to ta z napisem i polaczonymi swiatlami
a trzecia to jak sie domyslam blenda sprzed faceliftingu

No tu akurat jest inaczej... podobno ta trzecia rózni sie jakims drobnym szczególem. Kiedys mi to tlumaczyl gosciu z ASO

Ja przekonałem sie u siebie nie dawno wymieniałem blende moja stara blenda była bez napisu espero ta ktora kupiłem tez ale przy montażu takie zdziwienie nowa blenda miala jedna srube dodatkowo i były 2 wyjscia albo obciac srube przy blendzie albo wiercic w klapie.Wybrałem 2 opcje zeby blenda lepiej przylegała

Cytat:
A masz jakies zdjecie tej swojej blendy chciałem zobaczyć, bo chyba takiej blendy z napisem espero to jeszcze nie widziałem

nia mam ale jak zrobie to umieszcze

Zajrzyj w mój profil. 5 zdjecie- tyl mojego auta.. blenda z napisem

Cytat:
Czarek_Rej Wysłany: 2005-06-23 18:42:43

Zajrzyj w mój profil. 5 zdjecie- tyl mojego auta.. blenda z napisem

mam taka sama.patrzac na te zdjecia wydawalo mi sie ze nawet kolor samochodu jest taki sam