Minolta Z3 za 500 złotych - brać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam możliwość kupienia Minolty Z3 z dwiema kartami pamięci 512 za 500 złotych, aparat w super stanie, zrobił 3000 tysiące zdjęć. Warto? Wiecie coś o tym modelu?

Aparat naprawde godny polecenia a co do ceny nie wiem jak one teraz stoja

imho brac

Nie chce słyszec o tej firmie!!! trzy dni po upływie gwarancji aparat padł. I wcale nie zrobił duzo zdjec. moze ok 1200 to max. I teraz sobie lezy w szfie.

No to biorę

Trochę mnie przestraszyłeś. A wiesz, co się z aparatem konkretnie stało? I jaka to jest Minolta?

minolta to bardzo dobra firma, i ja bym sie nie zastanawiał tylko brał, tymbardziej ze tam masz 2 karty, mysle ze cena bardzo dobra.

ostatnio w tesco widzialem kingstony SD 512 za 25 zl zdaje sie

No to jeszcze na koniec małe pytanie, po ktorym się zdecyduję: co byście wzięli - tę używaną Minoltę, czy nowego Kodaka Z700? Bo cena praktycznie ta sama i właściwie tylko te dwa sprzęty biorę pod uwagę.

Ja mam Z2 starszy model kupiony za 1500zl jak tylko wszedl na rynek i powiem ze Minolta robi dobre aparaty a szeczgolnie jak chcesz robic fotki w Makro

Ja mam Panasonica FZ20 i jest najlepszy tego bym brał !!!

A tak poważnie to z tych dwóch wziąłbym Kodaka - po pierwsze i najważniejsze ma lepszą optykę reszta jest mniej ważna szczególnie jak jesteś amatorem a aparat który ma nawet 10Mpix a słabą optykę to i tak nie zrobi dobrych zdjęć, druga rzecz to porównaj jasność obiektywu w obydwu aparatach i w całych zakresach ogniskowej...

Ja tez bym polecil kodaka jezeli masz w tej samej cenie ale ogolnie Konica spoko sam mam E500 i 99%zadowolenia i zdarzylo sie tak ze wysiadl obiektyw w tydzien Sony Polska go naprawilo i odeslalo pod wskazany adres

Cytat:
2007-03-20 21:59:14, Radiowiec pisze:
No to jeszcze na koniec małe pytanie, po ktorym się zdecyduję: co byście wzięli - tę używaną Minoltę, czy nowego Kodaka Z700? Bo cena praktycznie ta sama i właściwie tylko te dwa sprzęty biorę pod uwagę.

w podobnej cenie mozesz trafic tez Fujifilm S5500 a chyba on jest lepszy.....

No Fuji jest niezły ale ma już duże szumy przy ISO 200 no i drogie karty XD

No i wybrałem. Kupiłem Kodaka Z650, był w promocji u fotobasi za 666 złotych Czekam na przesyłkę, ale już jestem zadowolony.

Olympus SP (w szczególności SP-550) ew. Panasonic FZ

Witam

Jestem posiadaczem Z3 od ponad 2 lat zrobiłem nim ponad 9000 zdjęć, śmiga do tej pory, ogólnie jestem zadowolny z tego apratu , ale duzym minusem jest długi czas ustawienia ostrości przy słabym oświetleniu. Jak za 500 zł to brać

NIE JEST TO FORUM FOTOGRAFICZNE, ALE co tam OTO KILKA PRZYKŁADÓW:

WSPOMNIANE WCZEŚNIEJ MAKRO

i kolejne zdjęcie robione z ręki jakies 3m od obiektu.

A jezeli chodzi o automat w tym aparacie to radzi sobie kiepsko.

Najlepsze jest to ze dopiero teraz zauwazylem ze Z3 juz nie aktualne.