Po dodaniu i puszczeniu gazu gasnie :p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no ogolnie problem tki jak w temacie ... ale szukajac przyczyny zastanawiam sie czy w moim silniku jest przplywomierz powietrza ?
bo czytalem ze jest on zamocowany na wyjsciu obudowy filtra powietrza ... z tym ze w aucie jest wymieniony filtr na stozkowy i tu pojawaia sie pytanie gdzie jest ten przeplywomierrz ?

jeszcze odnosnie przepustnicy gdzie ona sie znajduje w moim silniku :>? i czujnik polozenia przepustnicy ?

nie wiem za bardzo czemu tak sie dzieje bo przed wymiana panewek korbowych itp.. tak sie nierobilo za bardzo wiec nie wiem w czym jest problems

moze to cos z czujnikiem predkosci jazdy??? jak sprawdzic czy on prawidlowo dziala? da sie w ogole?

CZy przyczyna moze byc zle podlaczona sonda lambda????????????

[ wiadomość edytowana przez: kris-kzn dnia 2007-03-30 20:26:06 ]

i jak wiecie cos ?

Tak wiemy ze w twoim silniku nie ma przepływomierza powietrza.
Posprawdzaj czy nie spadł ci jakis przewód przy silniku który może zaciągac lewe powietrze.

hym lewe powietrze ... na forum wyczytalem ze mozna sprawdzicc czy nei ma lewego powietzra odpinajac wtyczke od silniczka krokowego i auto powinno zgasnac wtedy ... i u mnie gasnie wiec chyba tu jest dobrze

Cytat:
2007-03-30 19:01:45, kris-kzn pisze:
no ogolnie problem tki jak w temacie ... ale szukajac przyczyny zastanawiam sie czy w moim silniku jest przplywomierz powietrza ? bo czytalem ze jest on zamocowany na wyjsciu obudowy filtra powietrza ... z tym ze w aucie jest wymieniony filtr na stozkowy i tu pojawaia sie pytanie gdzie jest ten przeplywomierrz ?

Nie ma przepływki.
Cytat:
jeszcze odnosnie przepustnicy gdzie ona sie znajduje w moim silniku :>? i czujnik polozenia przepustnicy ?

Tam gdzie linka gazu dochodzi. A potencjometr po przeciwnej.
Cytat:
nie wiem za bardzo czemu tak sie dzieje bo przed wymiana panewek korbowych itp.. tak sie nierobilo za bardzo wiec nie wiem w czym jest problems

W niechlujstwie.
Cytat:
moze to cos z czujnikiem predkosci jazdy??? jak sprawdzic czy on prawidlowo dziala? da sie w ogole?

Da się.
Cytat:
CZy przyczyna moze byc zle podlaczona sonda lambda????????????

Nie bardzo.

no hym odlaczylem sonde zupelnie i problem nie wystepuje wiec .... chyba sonda zepsuta :p

a z tym "W niechlujstwie" to nie wiem odosnie czego ale spoko he...

[ wiadomość edytowana przez: kris-kzn dnia 2007-03-31 21:09:37 ]

Felix, qui potuit rerum cognoscere causas...